Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyxfällan-kvinnan skickade hotfulla sms

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Häktades. Kvinnan, som tidigare var deltagare i TV3:s "Lyxfällan" häktades i fredags av Stockholms tingsrätt, misstänkt för försök till mord. Hon förnekar brott med motiveringen att hon har agerat i nödvärn.
Foto: ROGER VIKSTRÖM

Före knivöverfallet skickade den misstänkta "Lyxfällan"-kvinnan flera sms, där hon dödshotade sin ex-sambo - gymägaren Andreas, 33.

"Jag ska åka in till gymmet och döda dig", skrev hon tre dagar före det blodiga överfallet.

- Det visar vad hon hade för intentioner, säger han.

För en vecka sedan höggs gymägaren Andreas med kniv på sitt gym på Södermalm i Stockholm. Först nu orkar han berätta vad som föregick attacken, där en kvinnlig deltagare från TV3:s succéprogram "Lyxfällan" misstänks för mordförsök.

Enligt Andreas var han och kvinnan tidigare ett par. För ungefär två år sedan tog förhållandet slut - vilket kvinnan inte kunde acceptera, enligt Andreas.

- I jättemånga sms och mejl har hon skrivit att hon ska döda mig. Det handlar om svartsjuka, berättar Andreas.

"Jag såg att hon var arg"

I ett hotfullt sms, tre dagar före överfallet, skrev kvinnan till Andreas: "Jag tror att jag ska åka in till gymmet och döda dig."

En timme före attacken, varnade kvinnan på nytt. I ett sms till Andreas nya flickvän, skrev hon: "Jag ska åka till gymmet och döda honom nu" - meddelanden som ingår i polisens bevisning mot kvinnan.

Andreas berättar att han mötte upp ex-sambon när hon kom till gymmet för en vecka sedan.

- Jag såg på henne att hon var arg. Hon började skrika och svära. Allt var svart. Det var hat och ilska. Jag sa: "Lugn, lugn - dämpa dig lite, vi ska gå in och prata".

Ville gå ner i källaren


Brottsplatsen. Här i trappan utanför gymmet överfölls Andreas, 33, av sin ex-sambo, som varit deltagare i TV3:s program
Foto: Foto: Stefan Söderström

Andreas ville att de skulle gå ner i källaren så att de inte störde någon.

En svängd trappa leder en våning ner.

- "Du går först", sa kvinnan, enligt Andreas.

Han öppnar dörren och går ner ett par steg i trappan. Precis som han gjorde då, före den våldsamma attacken.

- Först tror jag att hon har sparkat mig. När jag vänder mig om känner jag att något är fel. Då förstår jag: Det sitter en kniv i min rygg mellan skulderbladet och ryggraden. Till slut får jag tag på handtaget. Jag skriker så högt jag kan. Samtidigt försöker jag dra ut bladet. Jag tar i så hårt jag kan, först då släpper den.

Med kniven i ena handen kände han hur blodet forsade ner längs ryggen och blötte ner hans svarta pikétröja.

- Hade hugget bara tagit lite längre in mot ryggraden eller upp mot halsen hade det varit kört. Det var så mycket kraft att det hade penetrerat allt, säger Andreas.

"Sätt mig i fängelse"

Var du rädd?

- Naturligtvis var jag rädd.

När polisen kom till gymmet, efter att en anställd larmat 112, sa kvinnan som var kvar i korridoren vid trappan.

- Det är jag som gjorde det här. Kom och sätt mig i fängelse.

"Lyxfällan"-kvinnans knivattack

På eftermiddagen den 2 september kom ett larm via 112 att en man knivhuggits vid ett gym på Södermalm i Stockholm.

När den första patrullen kom till platsen, klockan 14.51, kunde en misstänkt kvinna, som tidigare varit deltagare i TV3:s program "Lyxfällan", gripas. Hon anhölls av jouråklagare klockan 19.46 samma kväll. Brottsrubriceringen är försök till mord.

Kvinnan har medgivit att hon utdelat ett hugg, men förnekar brott. Hon hävdar nödvärn. Försvaret går ut på att hon har blivit angripen och tvingats försvara sig med kniven.

Expressen avslöjade efter gripandet att mordförsöket kan vara en följd av ett infekterat bråk om en hund. En annan teori är att det är resultatet av svartsjuka. Den skadade gymägaren kommenterade överfallet efter att han blivit utskriven från sjukhuset: "Det är okej med mig", sa han kort.

Kvinnan från "Lyxfällan" häktades av Stockholms tingsrätt i fredags på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, den högsta misstankegraden. Åtal ska vara väckt senast den 19 september.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.