Lyxfällan-kvinnan ska ha skickat hot-sms

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Här är bilden av "Lyxfällan"-kvinnan i polisarresten efter gripandet. Bilden till vänster är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Här är bilden av "Lyxfällan"-kvinnan i polisarresten efter gripandet.

Enligt polisutredningen skickade hon mängder med hotfulla sms till exsambon Andreas, 33.

"Lidande o död är din förbannelse", skrev hon två dagar före den blodiga attacken.

Kvinnan från TV3:s "Lyxfällan" åtalades under fredagen, misstänkt för mordförsök i andra hand grov misshandel, och falsk tillvitelse. Polisens teori är att attacken var en följd av svartsjuka sedan kärleksförhållandet tagit slut och att de flyttat isär.

En intensiv sms-konversation mellan kvinnan och exsambon föregick knivattacken. Den 30 augusti, skrev hon i ett meddelande:

"Oj oj du kommer bli så sorry att du föddes."

Hon fortsatte med "jag ska spotta på din grav."

Efter det ringde kvinnan, enligt telefonsammanställningen som ingår i polisutredningen, till Andreas mobil två gånger – men utan att lämna något meddelande.

Dagen därpå skickade hon ytterligare sms:

"Du kommer att dö för vad du har gjort emot mig" och "jag lovar dig att jag kommer att döda dig din falska gris." "Du kommer inte att få frid en sekund, lidande o död är din förbannelse och du kommer att vara helt ensam kan jag garantera. du förtjänar inte att få leva."

Nya flickvännen fick meddelanden

Ödesdagen då knivattacken skedde, fortsatte det mycket intensiva sms:andet. Även Andreas nya flickvän fick meddelanden. Till slut, skrev hon: "Snälla spärra hennes nummer. Hon är inte stabil."

Några minuter innan det blodiga överfallet skedde, skickade Andreas ett sms till sin nya flickvän, där han berättade att exsambon var på väg till gymmet men att allt skulle ordna upp sig:

""NN" kom till gymmet. Ska reda ut allt nu. Kom inte till gymmet direkt"

I samma minut ringde "Lyxfällan"-kvinnan till hans mobil – men lade på innan någon svarade. Sedan skedde överfallet. Andreas höggs i ryggen i en trappa, alldeles utanför ingången till gymmet. Han drog själv ut kniven, av märket Tupperware, och klarade sig utan livshotande skador.

Kvinnan förnekar brott och säger att hon agerat i nödvärn.

"Enda möjligheten"

Advokat Staffan Uvabeck kommenterar nu de hotfulla sms hans klient skickade till exsambon före den blodiga attacken:

– Vi är ju medvetna om att den enda möjligheten för åklagaren att kunna styrka ett försök till mord, med tanke på skadan och omständigheterna runt den, är att koppla ihop den med sms:en.

Staffan Uvabeck medger att sms:en är en försvårande omständighet.

– De innehåller väldigt obehagliga formuleringar. Men hennes uppfattning är att hon inte har någon minnesbild av att hon har skickat dem. Samtidigt ifrågasätter hon inte att hon har gjort det. Hon har varit i ett sådant dåligt psykiskt skick och hennes sätt att hantera den situationen var att uttrycka sig hatiskt. Men hon har inte haft någon tanke eller avsikt att fullfölja det hon skriver. Det har hon varit noga med att påpeka i förhören.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.