Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Lyxfällan" förstörde Jennys liv

När "Lyxfällan" tagit hand om Jenny Thoressons ekonomi var allt kaos. Bland annat var huset obeboeligt. Foto: Privat och Ulf Berglund
TV3-programmet "Lyxfällan" skulle få ordning på Jenny Thoresson ekonomi - i stället föll hennes liv i bitar.
Nu är hon skuldsatt över öronen och kan inte driva sitt företag.
- Programmet var en total lögn, säger hennes mamma Anki.
Jenny Thoresson hade problem. Hon hade köpt en gård med sin pappa som passiv delägare. Den var i behov av massivt underhåll och räkningarna samlades på hög. Samtidigt skulle TV3 starta programmet ”Lyxfällan” och Jenny såg chansen att få en rätsida på det lilla företaget.
”Lyxfällan” antog utmaningen och Jenny fick skriva på en fullmakt - under en tid hade produktionen rätt att göra vad de ville med hennes tillgångar.

Förlorade F-skatten


- När de kom till huset hade hon börjat sortera räkningarna. En tjej från produktionen tog kassen med räkningen och hällde ut den på köksbordet och rörde om bara, berättar Anki Thoresson.
Jenny hade aldrig i sitt liv kunnat föreställa sig att hon skulle framställas så illa som hon gjorde.
I fullmakten ingick att ”Lyxfällan” skulle sköta hennes redovisning för 2005.
- Men de skickade inte in näringsbilagan och Jenny förlorade sin F-skattsedel. Sedan krävde revisionsbyrån 7 500 i förskott för arbetet hon redan betalat för, utöver 18 000 som skulle faktureras senare samma månad.

Svårt skuldsatt


Jenny har ännu inte fått tillbaks sin F-skattsedel. Hon är skuldsatt upp över öronen och hästaveln som hon planerade att bedriva har hon fått lägga åt sidan.
”Lyxfällan” åtog sig också att renovera hennes hus. Men firman som skulle utföra arbetet lämnade huset i så dåligt skick att det knappt var beboeligt, enligt familjen.
- Ingen fackman lämnar ett hus i det skicket. Det är livsfarligt det de har gjort. De har lämnat uttag och doslock öppet, säger elinspektören Birger Thomas.
TV3 har fullt förtroende för Meter Film som producerar ”Lyxfällan”.

Vägrar kommentera


- Jag har svårt att se att produktionen har brustit men det hade varit bättre om de tog kontakt med oss än att gå via media, säger programchefen Anders Knave.
Meter Film kommenterar inte enskilda fall. Expressen.se har sökt revisorn för en kommentar utan resultat. Ett avtal mellan Jenny Thoresson och produktionsbolaget gör att hon själv inte kan kommentera det som hände under produktionen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!