Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lyxbilar i race på E18 – norrman körde 150 km/h

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV Visa beskrivning

Tre utländska bilförare har stoppats för fortkörning på E18/E20 öster om Örebro, enligt polisen.

Alla tre männen är deltagare i racet ”Euro rally” som startade i Karlstad under onsdagsförmiddagen med Polens huvudstad Warszawa som slutmål. 

Polisen hade fått in samtal om flera ”lyxbilar” som körde i mycket hög hastighet mot Örebro.

Efter flera samtal om så kallade ”lyxbilar” som körde i mycket hög hastighet på E18 på väg mot Örebro har polisen lyckats stoppa, registrera och bötfälla tre män för fortkörning.

Männen, alla utländska medborgare, är deltagare i racetävlingen ”Euro rally”.

Tävlingen började i Karlstad under onsdagsförmiddagen och avslutas i Warszawa i Polen. 

Mannen med den grövsta hastighetsöverträdelsen är en norsk medborgare som körde 156 kilometer i timmen – norrmannen bötfälls på 4000 kronor och polisen tog hans körkort på plats. 

Med en hastighet på 146 kilometer i timmen var en tysk medborgare den som körde näst fortast. Även han får böta 4000 kronor.

Den tredje av männen som stoppades körde i en hastighet på 136 kilometer i timmen, även han var norsk medborgare. Han fick dock behålla sitt körkort. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.