VILKET RÅTTBO! Lycia Boklund bor ihop med 23 älsklingar, 22 råttor och en pojkvän. Lycia har ställt om sin dygnsrytm och håller sig vaken på nätterna, tilsammans med råttorna.
VILKET RÅTTBO! Lycia Boklund bor ihop med 23 älsklingar, 22 råttor och en pojkvän. Lycia har ställt om sin dygnsrytm och håller sig vaken på nätterna, tilsammans med råttorna.

Lycia bor ihop med 22 råttor

Publicerad
Uppdaterad
Ett riktigt råttbo.
Välkommen hem till Lycia Boklund och hennes 22 bästa vänner.
Pojkvännen Jesper är bara nummer 23 på älsklingstoppen.
Puss min älskling!
I deras sovrum bor åtta råttor, i hallen sex, i köket ytterligare åtta - och i frysen ligger 19 avlidna som hon ännu inte kan skilja sig ifrån. Lycia, 26, har ställt om dygnet och är vaken när råttorna helst vill dansa på borden. Simma i badkaret Eller simma i badkaret eller leka i hinderbanan. På kvällen är det dags för frukost. Yoghurt är favoriten. - Det går åt ungefär en liter varje kväll. Har vi tur blir det lite över till mig och Jesper. Till mellanmål serveras fruktsallad och till middag alterneras det mellan lasagne, risotto och pannkakor. När det är extra festligt kan det även bli gräddglass. - Råttornas matbudget är lika stor som vår egen, ungefär 1 500 kronor, säger Lycia som bor tillsammans med pojkvännen Jesper, 24, i en tvåa i Farsta i södra Stockholm. Sin första råtta fick hon när hon var åtta år. Då hade hon tjatat på sin mamma i två år. - Jag förstår inte hur någon kan tycka att de är äckliga eller kalla dem smittspridare. Råttdomare Lycia, som i kväll medverkar i ett program om husdjur på TV4, är registrerad uppfödare och utbildad domare vid Svenska råttsällskapet. Lägenheten är fylld av priser. Om Lycia skulle tvingas välja mellan råttorna om pojkvännen Jesper svarar hon snabbt råttorna. Jesper har full förståelse. - Jag kan klara mig själv. Det gör inte råttorna, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag