Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lurade Germanwings – för att flyga gratis

Kvinnan misstänks ha lurat flygbolaget för att få flyga gratis. Foto: Tommy Desmet

LONDON

En kvinna misstänks ha lurat sig till gratis flyg med Germanwings.

Polis utreder om hon ljög när hon sa att hon var anhörig till ett av offren i kraschen, skriver Daily Express.

Efter kraschen i de franska alperna erbjöd Lufthansa och Germanwings de anhöriga till offren att resa gratis till södra Frankrike för att besöka platsen. Nu har Lufthansa fattat misstankar om att det fanns passagerare ombord som inte var anhöriga – utan enbart såg en möjlighet att få flyga till södra Frankrike utan att betala.

En yngre kvinna ska enligt misstankarna ha hävdat att hon var kusin till en av de tyska lärarna som dödades i samband med att planet kraschade, vilket inte ska ha stämt. Hennes far säger till Halterner Zeitung att kvinnan inte hade någon som helst koppling till hans dotter. I stället ska hon ha utnyttjat flygbolagets erbjudande om fria resor för de anhöriga vid två tillfällen, enligt misstankarna.

Kvinnan ska ha besökt både Seyne-les-Alps och minnesmonumentet i närliggande Le Vernet och erbjudits psykologhjälp.

En talesperson för Lufthansa uppger att det rör sig om ett olyckligt enstaka fall och att bolaget hjälper till med all information i utredningen.

– Vi är väldigt ledsna för att anhöriga stördes av detta i sin sorg, säger Klaus Gorny, talesperson för flygbolaget enligt Halterner Zeitung.

Polisen i Höxter i Tyskland bekräftar att det pågår en utredning om bedrägeri och att kvinnan ska förhöras, enligt Halterner Zeitung.

Anhöriga till offren på flight 4U9525 reste till Frankrike både från Tyskland och Spanien dagarna efter kraschen och deltog under stor mediabevakning i en minnesstund i närheten av platsen för kraschen.

En minnesmässa planeras för samtliga offer i katedralen i Köln 17 april, skriver Daily Express.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!