Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundgren i Ekot – efter anklagelsen

Peter Lundgren svarar på frågor i Täby Centrum på lördagen. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

SD:s toppkandidat i EU-valet Peter Lundgren uttalade sig i Ekot om anklagelserna om att han ska ha tafsat på en partikollega som han anklagas för. 

Lundgren säger att han och kvinnan ska gå ut och bemöta anklagelserna tillsammans. 

– Det blev dumt där i slutet på kvällen, säger han.

I Ekot uttalade sig Peter Lundgren om att partikollegan Kristina Winberg stryks från valsedeln till Europaparlamentet och sparkas från partiet.

– Det är ett beslut som inte jag är inblandad i. Jag såg det precis innan jag gick och la mig i går. Vi har jobbat ihop i fem år nere i parlamentet och jag trodde vi skulle göra det i fem år till, säger han. 

Winberg har anklagat Peter Lundgren för att ha tafsat på en annan partikollega, en händelse som Winberg menar skett på ett hotellrum.  

– Nej, det är också en väldigt överdriven historia som vi under dagen kommer gå ut och bemöta, säger Peter Lundgren.

– Vi var på ett hotell. Det var en fest som blev ganska blöt. Jag känner kvinnan i fråga sedan länge, vi har pratat om det, åkt på semester ihop till Spanien. Vi blev lite närgångna i slutet på kvällen. 

”Blir väldigt överrumplad”

När han under lördagen fick ta del av anklagelserna och bemöta dem säger Peter Lundgren att han blev överrumplad av Expressens reporter.

– När du hamnar i en sådan situation, då blir man väldigt överrumplad, säger han. 

Han vill inte svara på om han förnekar att han tafsat eller inte. 

– Nej, men det blev dumt där i slutet på kvällen. Men jag och kvinnan kommer gå ut tillsammans under dagen. 

Lundgren förnekar däremot att det skulle ha något med Kristina Winbergs petning att göra. 

– Nej, det är givetvis så att det inte är anledningen till det. Under en lång tid vet jag att partiet riktat kritik mot Kristina, och sättet hon skött samarbetet med partiet. Till sist har väl partiet helt enkelt tröttnat. 

Peter Lundgren tror inte att anklagelserna mot honom kommer att påverka EU-valet. 

– Jag tror inte det påverkar någonting, för jag tror alla kanske varit i den situationen. När festen var över gick alla till sina respektive hotellrum och vi har umgåtts efter det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.