Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundby-Wedin: "Det är helt förkastligt"

Wanja Lundby-Wedin är skakad över de anställdas berättelser om hur de hotas och skräms.

Nu ska en oberoende konsult granska förhållandena i semesterbyn.

- För mig är det självklart att det är en fråga som vi måste gå till botten med, säger Wanja Lundby-Wedin.

När Expressen berättar för Wanja Lundby-Wedin att anställda beskrivit hur de muntligen men också skriftligen hotats och varnats för att prata med massmedia om sin situation blir hon obehagligt berörd.

- Jag tycker att det är helt förkastligt. Man kan aldrig neka någon att tala med media, säger Wanja Lundby-Wedin.

De säger att om det kommer fram, och deras identitet avslöjas så riskerar de sin anställning. Vad har du för tankar om det sättet att ge instruktioner till anställda?

- Det tycker jag är helt fel och vi kommer naturligtvis att ta upp det med ledningen. Och dels tala om hur vi ser på det men också försöka få bekräftat att det gjorts men jag tycker att det är helt förkastligt. Man kan aldrig neka någon att tala med media.

Ingen ska bli av med jobbet

Under intervjun med Expressen ger Wanja Lundby-Wedin en garanti till de anställda på Riva Del Sole och La Serra, ingen ska riskera att mista jobbet för att ha pratat med till exempel Expressen:

- Det kan jag garantera. Just detta att man vänder sig till media kan aldrig vara et skäl att förlora sitt arbete. Det är en rättighet man har, säger hon.

- Jag har nu skrivit ett brev till de anställda eftersom de anonyma brev som kommit följts av flera och jag tycker att det är oroande.

Den oberoende konsult som nu ska granska förhållandena i den LO-ägda semesterbyn ska genomföra en enkät bland personalen.

- Det ska vara en anonym sådan så vi verkligen får reda på vad de anställda tycker, säger Wanja Lundby-Wedin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.