Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lulu, 32: ”Därför gifte jag mig med mig själv”

Foto: MICHAEL O'HAGAN / SWNS TT NYHETSBYRÅN
För att slippa föräldrarnas tjat tog hon det häpnadsväckande beslutet. Foto: Podvysotskiy Roman

Singelkvinnan Lulu Jemimah, 32, var trött på föräldrarnas tjat om att träffa någon. 

Så hon tog saken i egna händer och anordnade ett eget bröllop.

– Min pappa skrev mitt bröllopstal redan när jag fyllde 16 år och varje födelsedag bad min mamma att jag skulle hitta en trevlig man, berättar Lulu om det annorlunda valet.

Studenten Lulu Jemimah, 32, från Uganda, fick dagligen höra föräldrarnas längtan efter att hon skulle hitta den perfekta mannen att gifta sig med, skriver Daily Mail

– Hela min familj tjatade om giftermål eftersom det är väldigt viktigt i Uganda. Min pappa skrev mitt bröllopstal redan när jag fyllde 16 år och varje födelsedag bad min mamma att jag skulle hitta en trevlig man, berättar Lulu.

Men Lulu, som studerar en master i kreativt skrivande på det prestigefyllda universitetet Oxford i Storbritannien, hade varken tid eller lust att uppfylla föräldrarnas önskan.

– Jag har en stark passion i livet och jag är fast besluten att uppnå mina studiemål, säger den stolta singeln.

Lulu ville lägga alls sin tid och fokus på sina studiemål. Foto: Facebook

Gifta sig med sig själv

I augusti åkte Lulu hem till Uganda för att fira sin födelsedag och planerade ett enklare firande. Tills hon tillsammans med sina vänner kom på att hon skulle kunna dyka upp i en bröllopsklänning.

– Vi pratade om pressen angående bröllop och jag kände att om bröllop är så viktigt här i Uganda så kommer jag att gifta mig med mig själv. 

Så för att slippa föräldrarnas tjat tog hon det häpnadsväckande beslutet – hon skulle gifta sig med sig själv. Lulu skickade ut inbjudningar till sina nära och kära, lånade en klänning och valde en bar att utföra ceremonin på.

Den 27 augusti, på sin födelsedag var bröllopsdagen kommen. Lulu gick den klassiska brudmarschen till vigselplatsen och höll ett tal för sina gäster som förklarade bristen av brudgum. 

Lulu gifte sig med sig själv på en bar i Uganda. Foto: MICHAEL O'HAGAN / SWNS TT NYHETSBYRÅN

Kostade bara 25 svenska kronor

Bröllopet blev en succé och Lulu känner sig nöjd över att hon inte valt att gifta sig bara för sakens skull.

– Äktenskapet ska handla om kärlek men för många människor hemma i Uganda anses det fortfarande vara det enda sättet att garantera kvinnans ekonomiska säkerhet, säger Lulu.

Dessutom blev bröllopsdagen billigare än för många andra. Hela dagen landade på totalt 2 pund vilket motsvarar 25 svenska kronor. Pengarna gick åt till taxin som Lulu tog till puben, resten av dagen betalades av hennes vänner som gåvor för henens stora dag.

Lulus föräldrar blev chockade över dotterns beslut men Lulu känner sig nöjd över valet. 

Bröllopet var inte juridiskt bindande eftersom att det inte är lagligt att gifta sig med sig själv.