Polisen misstänker att Euclides Lopes Monteiro och hans medbrottslingar begick en serie inbrott kring familjen McCanns hotell vid tiden för det världskända försvinnanden, 2007.
Polisen misstänker att Euclides Lopes Monteiro och hans medbrottslingar begick en serie inbrott kring familjen McCanns hotell vid tiden för det världskända försvinnanden, 2007.

Luisa Rodrigues talar ut om Maddie-fallet

Publicerad

Euclides Lopes Monteiro dog 2009, men polisen gräver fortfarande i hans förflutna för att lösa Madeleine McCanns försvinnande.

Det avslöjar hans änka Luisa Rodrigues i dag i Mirror.

Det är första gången hon talar om misstanken mot sin döde man. Euclides Lopes Monteiro hade ett brottsligt förflutet när han 2009 omkom i en traktorolycka.

Många inbrott

Polisen misstänker att han och hans medbrottslingar begick en serie inbrott kring familjen McCanns hotell vid tiden för det världskända försvinnanden, 2007.

Monteiros änka berättar nu för Mirror hur chockad hon blev över att förhöras av om brottsmisstankarna mot maken - fyra år efter hans död.

Två poliser ringde henne helt plötsligt och sa att de ville träffa henne. Vad det gällde ville de inte avslöja på telefon.

När hon kom till kaféet där de skulle ses fick hon veta att det gällde Madeleine McCann-utredningen, och att hennes avlidne man var misstänkt.

- De sa att de misstänkte honom eftersom han brukade jobb på Ocean Club där McCanns bodde, och för att de hade spårat hans mobiltelefon till samma område som där Madeleine försvann, säger Luisa Rodrigues i Mirror.

"Helt mållös"

Misstanken mot hennes döde make var en chock.

- Jag var helt mållös. Jag upprepade att Euclides var oskyldig, men de sa att det inte var upp till mig att avgöra det, säger hon i Mirror.

Euclides Lopes Monteiro har en kriminell bakgrund. Han har suttit i fängelse för stölder och också missbrukat. Men Luisa Rodrigues är säker på att han inte har med ett barns försvinnande att göra.

- Jag vet i mitt hjärta att han är oskyldig. Det är väldigt enkelt att anklaga någon som inte längre kan försvara sig. Min man var ingen ängel, men han skulle aldrig kunna begå ett så hemskt brott, säger hon i Mirror.

Söker hans vänner

I går stod det klart att brittiska cold case-utredare fortfarande följer det här spåret. Nu är det Euclides Lopes Monteiros medbrottslingar de vill ha tag på.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag