Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Luften tog slut för utbrytarkungen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
David Blaine skulle försöka slå världsrekord i att hålla andan. Det gick inte.
Foto: RAMSON STUART

Illusionisten och utbrytarkungen David Blaine misslyckades med att sätta världsrekord i att hålla andan. Han fick ge upp försöket efter ett andningsuppehåll på "bara" sju minuter och åtta sekunder.

Världsrekordet på åtta minuter och 58 sekunder var därmed ohotat. Innan Blaine gav sig på rekordförsöket hade han tillbringat 177 timmar i ett akvarium vid Lincoln Plaza i New York den senaste veckan, där han andats och fått mat genom tuber. Under rekordförsöket skulle den 33-årige Blaine befria sig från 68 kilo kedjor som fästs vid hans kropp. Vår tids Houdini lyckades göra sig fri från kedjorna runt handlederna, men var i så dåligt skick att två dykare gick ner för att befria honom från kättingarna runt fotlederna och dra upp honom. I tidigare uppvisningar har Blaine bland annat tillbringat 44 dagar i en låda hängande över floden Themsen i London, 61 dagar innesluten i ett isblock och en vecka begravd i en kista.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.