En luftballong kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen. Foto: Janne Åkesson/SwepixEn luftballong kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
En luftballong kraschlandade vid en skola i Sollentuna på lördagskvällen. Foto: Janne Åkesson/Swepix
"Den störtade snabbt ner i skolan. När vi kom fram låg korgen ned", berättar vittnet Richard. Foto: LÄSARBILD"Den störtade snabbt ner i skolan. När vi kom fram låg korgen ned", berättar vittnet Richard. Foto: LÄSARBILD
"Den störtade snabbt ner i skolan. När vi kom fram låg korgen ned", berättar vittnet Richard. Foto: LÄSARBILD
"Folk var jätteskärrade", berättar ett vittne. Foto: Janne Åkesson/Swepix"Folk var jätteskärrade", berättar ett vittne. Foto: Janne Åkesson/Swepix
"Folk var jätteskärrade", berättar ett vittne. Foto: Janne Åkesson/Swepix
Poliser undersöker platsen där luftballongen slog ned. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIXPoliser undersöker platsen där luftballongen slog ned. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Poliser undersöker platsen där luftballongen slog ned. Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

Luftballong kraschade rakt in i skolbyggnad

Publicerad

En luftballong kraschlandade vid en skola i Helenelund på lördagskvällen, enligt ett vittne.

– De bara störtade rakt in i skolan, drog med sig träd och stolpar. Folk var jätteskärrade, säger vittnet Richard.

Polisen bekräftar att ballongen gick ned, men säger att det hela har "skett kontrollerat". 

Ballongen gick ned i Helenelund runt 20 på lördagskvällen, enligt polisen. 

Enligt vittnet Richard störtade ballongen ned vid Tegelhagsskolan.

– Det började brinna i ballongen, i själva ballongduken, medan den var i luften, säger Richard, som bor i närheten. 

– Den störtade snabbt ner i skolan. När vi kom fram låg korgen ned. Vi försökte prata med dem men de var chockade.

"Den störtade snabbt ner i skolan. När vi kom fram låg korgen ned", berättar vittnet Richard.Foto: Läsarbild

"Den har fått problem"

Men polisen har inga uppgifter om att ballongen ska ha börjat brinna. 

– Det har jag inga uppgifter om. Den har fått problem och gått ned. Det har skett kontrollerat, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisens regionsledningscentral i Stockholm. 

Ingen ska ha blivit skadad, enligt polisen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag