LUF kräver att FP-profilen avgår

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johan Pehrson kritiseras hårt av Liberala ungdomsförbundet.
Foto: Nils Petter Nilsson

Liberala ungdomsförbundet kräver nu FP-profilen Johan Pehrsons avgång som rättspolitisk talesperson - och konstaterar att Folkpartiets rättspolitik grundar sig på populism.

- Detta är inte värdigt ett liberalt parti. Johan Pehrsons återkommande fadäser på området liksom hans ovilja att ta till sig av forskningsrönen har lett till att Liberala ungdomsförbundet i dag kräver hans avgång som rättspolitisk talesperson, säger förbundsordföranden Linda Nordlund.

Inför Folkpartiets riksmöte i Västerås i helgen skickar ungdomsförbundet i dag ett pressmeddelande där de kräver Johan Pehrsons avgång.

- Liberala ungdomsförbundet har inte längre förtroende för att Johan Pehrson är rätt person att leda arbetet med att ta fram en ny rättspolitik för Folkpartiet, då han gång efter annan har visat att hans förslag varken grundar sig på forskning eller liberala värderingar, säger Linda Nordlund, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

”Kravliberalismens främste företrädare”

- Johan Pehrson är kravliberalismens främste företrädare, men att backa bandet till testballongernas 2002 är fel väg för Folkpartiet att gå. Pehrsons politiska gärning har kantats av krav på sänkt straffmyndighetsålder till 14 år, utökade buggningsmöjligheter för polisen samt försvar av polisens användning av etnisk profilering inom Reva-projektet. Vi kräver därför i dag Johan Pehrsons omedelbara avgång som rättspolitisk talesperson för Folkpartiet.

Expressen.se söker Johan Pehrson för en kommentar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.