Johan Pehrson kritiseras hårt av Liberala ungdomsförbundet. Foto: Nils Petter Nilsson
Johan Pehrson kritiseras hårt av Liberala ungdomsförbundet. Foto: Nils Petter Nilsson

LUF kräver att FP-profilen avgår

Publicerad

Liberala ungdomsförbundet kräver nu FP-profilen Johan Pehrsons avgång som rättspolitisk talesperson - och konstaterar att Folkpartiets rättspolitik grundar sig på populism.

- Detta är inte värdigt ett liberalt parti. Johan Pehrsons återkommande fadäser på området liksom hans ovilja att ta till sig av forskningsrönen har lett till att Liberala ungdomsförbundet i dag kräver hans avgång som rättspolitisk talesperson, säger förbundsordföranden Linda Nordlund.

Inför Folkpartiets riksmöte i Västerås i helgen skickar ungdomsförbundet i dag ett pressmeddelande där de kräver Johan Pehrsons avgång.

- Liberala ungdomsförbundet har inte längre förtroende för att Johan Pehrson är rätt person att leda arbetet med att ta fram en ny rättspolitik för Folkpartiet, då han gång efter annan har visat att hans förslag varken grundar sig på forskning eller liberala värderingar, säger Linda Nordlund, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

”Kravliberalismens främste företrädare”

- Johan Pehrson är kravliberalismens främste företrädare, men att backa bandet till testballongernas 2002 är fel väg för Folkpartiet att gå. Pehrsons politiska gärning har kantats av krav på sänkt straffmyndighetsålder till 14 år, utökade buggningsmöjligheter för polisen samt försvar av polisens användning av etnisk profilering inom Reva-projektet. Vi kräver därför i dag Johan Pehrsons omedelbara avgång som rättspolitisk talesperson för Folkpartiet.

Expressen.se söker Johan Pehrson för en kommentar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


centerpartiet

Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag