Ludwigs unika sätt att tjäna miljonbelopp på tre veckor

Följ senaste nytt i Expressen TV.
Ludwig Anders Ahgren sänder live från sitt sovrum – och tjänar stora summor pengar på det.
Foto: instagram.com/ludwigahgren
Det är på plattformen Twitch som Ludwig Anders Ahgren håller till, och där är han stor.
Foto: instagram.com/ludwigahgren

I tre veckor har Ludwig Anders Ahgren livesänt dygnet runt från sitt sovrum.

Streamern med det svenskklingande namnet har lovat att fortsätta så länge prenumeranterna fortsätter öka – och än så länge har han dragit in över åtta miljoner kronor på maratonsändningen.

– Varje gång jag vaknar känns det som att det blir större och större, säger han till The New York Times.

Den amerikanska Twitch-streamern Ludwig Anders Ahgren, 23, startade sin maratonsändning den 14 mars. Därefter har han förlängt sändningen allt eftersom han fått fler prenumeranter – med tjugo sekunder per prenumerant för att vara exakt. Att prenumerera kostar fem dollar, nästan 45 svenska kronor, vilket gör att han konstant drar in pengar under livesändningen. En del av dessa går till att betala de moderatorer som hjälper till att sköta sändningen.

– Det konstigaste är att varje gång jag vaknar känns det som att det blir större och större. Igår hade jag 30 000 tittare och 60 000 prenumeranter när jag gick och lade mig. Jag vaknade och var på 70 000 tittare och 70 000 prenumeranter, säger Ludwig Anders Ahgren till The New York Times.

https://www.instagram.com/p/CLKWs34APWg/

Flest prenumeranter på Twitch

Utöver att spela spel och prata med sina tittare både äter, sover och duschar Ludwig Anders Ahgren framför kameran, enligt The New York Times. I skrivande stund, över två veckor efter sändningens start, pågår den fortfarande. I rutan syns en nedräknande timer som just nu ligger på drygt 1 timme, och regelbundet fylls på med flera minuter när prenumeranterna rullar in.

Medan Ludwig Anders Ahgren sover underhålls de 40 000 tittarna med diverse videoklipp som visas i rutan.
Foto: Twitch/Skärmdump

Enligt Twitchtracker har Ludwig Anders Ahgren strax över 188 000 prenumeranter, vilket kan översättas i omkring 8,2 miljoner svenska kronor. Dock tar Twitch själva 50 procent av dessa intäkter, enligt Brave.

Ludwigs ”subathon” har väckt stor uppmärksamhet och resulterat i att han nu har flest prenumeranter på Twitch, med nästan dubbelt så många som tvåan på listan. 

”Jag somnade i går och blev den mest tittade streamern på Twitch. Vad fan är ens det?” skrev han på Twitter dagen efter att han startat livesändningen.

https://twitter.com/LudwigAhgren/status/1371525052135395335

Twitch – allt du behöver veta:

Vad är Twitch? Twitch är en streamingplattform, en hemsida där användare kan titta på andra som livesänder. Det kan vara någon som spelar spel, gör musik eller bara sitter och pratar med sina tittare genom att läsa vad de skriver i chattfunktionen. Den som livesänder på Twitch kallas för ”streamer”.


Kostnad: Att titta på och följa streamers är gratis på Twitch. För att prenumerera på en streamers kanal behöver användaren betala en summa pengar, och får då ofta extra förmåner.


Åldersgräns: 13 år


Grundades: 2011


Några kända streamers på Twitch:
Ninja (Tyler Blevins)
Tfue (Turner Tenney)
Shroud (Michael Grzesiek)

Rubius (Rubén Doblas)
pokimane (Imane Anys)

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers

Jättenamn som Shroud, Ninja, Summit1G och DrDisrespect tjänar miljontals dollar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.