Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lubitz vårdades av minst fem doktorer

Foto: Getty Images

Germanwings ägare Lufthansa vill inte kommentera varför uppgifter om Andreas Lubitz hälsa inte har nått det tyska luftfartsverket.

Nya uppgifter i Der Spiegel säger att han vårdades av minst fem doktorer.

– För en ung man fick han hjälp från förvånansvärt många läkare, säger en utredare till Der Spiegel.

Lufthansas vd Carsten Spohr uppgav efter kraschen i de franska alperna att andrepiloten Andreas Lubitz hade klarat alla de medicinska tester som krävdes för att bedömas lämplig att flyga. I förra veckan medgav flygbolaget dock att de kände till för sex år sedan att Lubitz hade haftt problem med allvarlig depression. Lubitz avbröt sin utbildning i mitten av 2009 på grund av sin psykiska hälsa, men återvände senare.

Nu väcks fler frågor kring vilken information Lufthansa har skickat vidare till den myndighet som utfärdar pilotlicenser, det tyska luftfartsverket LBA. Myndigheten uppger för Welt am Sonntag att de inte haft kännedom om Lubitz tidigare psykiska problem förrän tre dagar efter kraschen, då de fick tillgång till hans journaler via Lufthansa.

Lufthansa har inte velat kommentera uppgifterna med hänvisning till den pågående utredningen, skriver AFP.

Samtidigt har Der Spiegel publicerat uppgifter om andrepilotens kontakter med läkare.

Hade minst fem läkare

Tidningen har läst en rapport kring Lubitz behandlingar, som visar att han haft kontakt med minst fem läkare. Det rör sig om både psykiatriker, men även en neurolog, enligt uppgifterna i Der Spiegel.

– Medicinska journaler har hämtats in från fem läkarmottagningar, säger en utredare till tidningen enligt The Times.

Utredningen kring kraschen i franska alperna förra tisdagen pågår fortfarande, men arbetet på nedslagsplatsen i närheten av orten Seyne-les-Alpes har avslutats. Detta skedde efter att den andra svarta lådan hittades tidigare i veckan.

De första analyserna visade att Andreas Lubitz medvetet flög planet mot en bergsvägg, samt att han ökade hastigheten inför kraschen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!