Andreas Lubitz kraschade planet medvetet, enligt franska åklagare. Foto: Getty Images
Andreas Lubitz kraschade planet medvetet, enligt franska åklagare. Foto: Getty Images

Lubitz flickvän oroar sig för att återvända

Publicerad

LONDON. Andreas Lubitz flickvän oroar sig för att återvända till hemstaden Montabaur.

En vän till hennes familj säger att hela världen riktar sitt hat mot henne, skriver Daily Mirror.

Anhöriga till andrepiloten på Germanwings, Andreas Lubitz, har dragit sig undan sedan kraschen för drygt en vecka sedan. Hans flickvän, Kathrin Goldbach, ska enligt en tyska tidningen Bild ha känt till Lubitz psykiska problem.

En av utredarna uppgav för tidningen enligt Daily Mail:

– Hon var optimistisk till att de tillsammans skulle kunna få hans problem under kontroll.

Paret reste bland annat på semester kort tid före kraschen i de franska Alperna.

Hat mot familjen

Enligt Daily Mirror arbetade flickvännen i Montabaur, där Lubitz växte upp, fram till 2013. Hennes bror bor även i staden. En av broderns vänner säger enligt Daily Mirror:

– Hans syster har ingenting med det här att göra men världens hat riktas mot henne. Det är väldigt svårt för familjen att återvända, säger vännen.

Källor inom utredningen har uppgett att Lubitz inte visat några självmordstankar strax före Airbus-planet kraschade.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag