Losertävlingen ger hela Dubai guldfeber

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Golden looser - en bantningsutmaning på 30 dagar.
Foto: Kamran Jebreili

I Dubai är medborgarna numera - bokstavligt talat - värda sin vikt i guld.

Ju mer de lyckas gå ner i vikt, desto mer guld får de, rapporterar nbcnews.

För att få bukt med det stora problemet med fetma i Dubai har landets ledare nu beslutat att belöna de som lyckas gå ner i vikt med rent guld.

Problemet med fetma och hälsofarlig övervikt i Förenade Arabemiraten, Dubai inkluderat, är stort. Enligt Världshälsoorganisationen är 30,2 procent av männen 43 procent av kvinnorna överviktiga. Det ger landet en placering bland de tio länder där invånarna är mest överviktiga. Detta har bland annat lett till att diabetes är ett vanligt problem bland medborgarna.

Lanseras under ramadan

Moroten för invånarna i Dubai ska nu alltså motiveras att leva hälsosammare genom att få betalt i guld - ett gram för varje kilo de tappar. Hussain Lootah, en av landets politiker, meddelade beslutet under en presskonferens tidigare i veckan. Enligt honom var det inte en slump att kampanjen startade under ramadan, muslimernas fastemånad:

– Det är en perfekt tid för att starta ett sådant här initiativ eftersom det påminner oss om hur viktigt det är att vara måna om vår hälsa, och många ser det som enklare att ta steget mot en hälosammare livstid nu, sade Lootah under presskonferensen, skriver NBC.


EXPRESSEN.SE RÄTTAR: Deltagarna får ett gram guld för varje kilo de tappar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.