Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lori, 60, dödades av skytten när hon skyddade rabbinen

60-åriga Lori Kaye dödades när hon skyddade rabbinen mot skotten.
Den 19-årige misstänkte skytten.

Lori Kaye, 60, firade Pesach i synagogan när vapenmannen plötsligt öppnade eld och dödade henne. Tre andra, bland dem en åttaårig flicka, skadades av skotten. 

Nu tror polisen att många liv räddades för att vapnet inte fungerade som det skulle. 

En halvtimme efter gudstjänsten inne i synagogan i San Diego, på den judiska högtiden Pesachs sista dag, öppnade vapenmannen eld. 

Inne i synagogan befann sig omkring 100 människor. En kvinna, Lori Kaye, dog av skotten. Enligt den lokala tidningen San Diego Union-Tribune har vittnen sagt att hon hoppade fram och agerade skydd åt rabbinen Yisroel Goldstein som också skadades i attacken. Goldstein blev skjuten i båda händerna, men har inga livshotande skador. 

Åttaåriga Noya fick splitterskador

Ytterligare två personer, förutom rabbinen, skadades i attacken. Åttaåriga Noya Dahan fick splitterskador i ansiktet och benet och Almog Peretz, 40, blev skjuten i benet. Peretz hyllas för sina insatser efter att vittnen beskrivit hur han plockade upp flera barn från ett lekrum när skjutningen började och flydde från förövaren för att ta dem i säkerhet. Peretz ska ha varit på besök från Israel. 

Åttaåriga Noya skadades i skjutningen i synagogan, som utreds som hatbrott.

Skjutningen inträffade exakt sex månader efter skjutningen i synagogan i Pittsburgh, där elva människor förlorade livet, och polisen utreder även detta som ett hatbrott. 

Skytten har identifierats som John Earnest.

Problem med vapnet räddade liv

Skytten har identifierats som John Earnest, en 19-åring boende i staden som ska ha släppt ett antisemitiskt manifest innan dådet. 

Sheriff William Gore har sagt att vittnesuppgifter tyder på att skyttens semiautomatiska vapen inte fungerade som det ska, vilket räddade livet på många människor som då hann fly under tiden. 

Sofie, 43, tog tjänstledigt – swingtradar på börsen

Bästa tipsen: Så får du pengarna att växa • Avslöjar sina bästa affärer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.