Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lööfs tjuvnyp
på S i "Agenda"

S-ledaren Stefan Löfven. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

När Annie Lööf frågades ut i SVT:s "Agenda" om bottensiffrorna kom kritiken – mot Socialdemokraterna.

– Man har gjort upp i ett stängt och slutet rum, sa Annie Lööf.

Annie Lööfs kritik mot Socialdemokraterna kom utan förvarning. "Agendas" programledare Anna Hedenmo hade precis frågat vilken roll det kritiserade idéprogrammet spelat för resultatet i den nya opinionsmätningen och om Annie Lööf var självkritisk. Då valde C-ledaren att sätta fokus på – Socialdemokraterna.

– Ja absolut, jag bär ett stort ansvar för detta. Men man ska komma ihåg att Centerpartiet är ett öppet parti. Vi är inte Socialdemokraterna som har lagt ett partiprogram i höst som inte har fått debatt alls, som bara har passerat och som man har gjort upp i ett stängt och slutet rum, säger Annie Lööf.

S förstår inte kritiken

Marika Lindgren Åsbrink, sekreterare i programkommissionen som jobbat med partiprogrammet, skriver i ett sms till Expressen:

– Ett första förslag på nytt partiprogram skickades på remiss i november till hela partiorganisationen. Vi fick 150-200 svar. Alla svar från arbetarkommuner, partidistrikten och sidoorganisationer ligger på vår blogg för att alla ska kunna ta del av dem och diskutera vidare, skriver Marika Lindgren Åsbrink.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.