Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lööfs svar: Det bästa som har hänt på länge

Annie Lööfs svar till Löfven: "Vi tar matchen!"

S-ledaren Stefan Löfven planerar sno åt sig centerväljare, rapporterar Svenska Dagbladet. 

Centerpartiets Annie Lööf kommenterar nu uppgifterna.

– S har i hemlighet utsett C till huvudmotståndare. På vår hemmaplan. Det bästa som hänt på länge. Vi tar matchen!, skriver Annie Lööf i mejl till Expressen.se.

Centerledaren Annie Lööf välkomnar uppgifterna om Stefan Löfvens hemliga plan om att locka till sig glesbygdsväljare, som framgår i boken "Humlan som flyger", författad av SvD-journalisterna Lena Hennel och Lova Olsson. Löfven planerar enligt boken att inför valet utveckla sitt program för hur hela Sverige ska leva som en del i jakten på centerväljare. 

Annie Lööf kommenterar i ett mejl till Expressen.se:

– S har i hemlighet utsett C till huvudmotståndare. På vår hemmaplan. Det bästa som hänt på länge. Vi tar matchen!

Bjuder in till debatt

C-ledaren skriver vidare:

– Jag är inte orolig, 30 miljarder i skattehöjningar på småföretag och unga, lastbilsskatt och neddragning på skog- och jordbrukspolitiken är knappast en valvinnare på landsbygden, skriver hon vidare i mejlet.

Socialdemokraternas initiativ välkomnas också av partisekreteraren Michael Arthursson.

– Vi är inte oroliga för en debatt om landsbygdspolitiken, inte alls, Det välkomnar vi verkligen. Sen är vi medvetna om att det kan bli tuffa tag från Socialdemokraternas sida men vi kan vara tuffa tillbaka, säger han till Expressen.se.

Däremot förvånas han av Stefan Löfvens hårda tonläge i boken.

– Om det är rätt återgivet så är tonläget något förvånande. Att man ska ha som ambition att sänka ett parti helt och hållet. Så jobbar inte vi mot någon av våra politiska motståndare. 

Michael Arthursson hoppas också att Stefan Löfvens nya inriktning innebär att det kommer att bli en dialog om landsbygdsfrågor.

– Det har vi efterlyst i flera år. Inför förra valet var inte så många partier intresserade av den debatten men vi hoppas att det kan bli en förändring inför valet 2014.

Centern bjuder in till debatt

I dag bjuder Centerpartiet in Stefan Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin till en debatt om landsbygden. Enligt Annie Lööf själv har hon tidigare bjudit in Stefan Löfven till debatt om näringspolitiken, men han har då tackat nej.

– Centerpartiet har som ensamt parti pratat landsbygd i hundra år. Jag hoppas att Löfven nu är beredd att ta debatten om landsbygden och svarar på vår inbjudan.

För Expressen.se utvecklar Stefan Löfven sitt resonemang - och är tydlig med vem han ser som sin huvudmotståndare.

– Centerpartiet är ett för litet parti för att vara en huvudmotståndare. Det är inte så att jag har en plan specifikt mot Centerpartiet. Men självfallet är det så att vi har politiska förslag på alla områden och en del av dem är sådant som Centerpartiet tidigare har gjort anspråk som glesbygden och betydelsen av hela Sverige, säger S-ledaren till Expressens reporter Elisabeth Marmorstein.

– Men min huvudmotståndare är Fredrik Reinfeldt, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.