Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lööfs glada kommentar – sen tog hon ”totalt avstånd”

Annie Lööf.
Foto: FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Många vänsterpolitiker och fackföreträdare blev i lördags mycket upprörda över en illustration av C:s arbetsmarknadspolitiske talesperson Martin Ådahl framför en brinnande LO-borg.
Foto: Skärmdump / Twitter
Centerpartiets ledare Annie Lööf tog avstånd från bilden, men sju timmar tidigare kommenterade Centerledaren i glada ordalag.
Foto: Skärmdump / Twitter

Annie Lööf tog på lördagen avstånd från en tavla där partikollegan Martin Ådahl står framför en brinnande LO-borg.

Men tidigare på dagen kommenterade hon glatt en bild på Ådahl med tavlan.

”Stort grattis Martin!”, skrev hon på Twitter.

Många vänsterpolitiker och fackföreträdare blev i lördags mycket upprörda över en illustration av C:s arbetsmarknadspolitiske talesperson Martin Ådahl framför en brinnande LO-borg.

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar ansåg att bilden var ”osmaklig” och LO:s ordförande Susanna Giedeonsson ansåg att den var ”helt oacceptabel”.

Centerpartiets ledare Annie Lööf tog också avstånd från bilden, som gavs till Ådahl när han fick ett pris från Centerns studentorganisation.

”Centerpartiet tar totalt avstånd från bilden med en brinnande LO-borg”, skrev hon klockan 20 på lördagskvällen på Twitter.

”Stort grattis Martin!”

Men sju timmar tidigare kommenterade Centerledaren i glada ordalag en bild på när Martin Ådahl överräcktes priset och tavlan vid partiets kommundagar.

”Stort grattis Martin!”, skrev hon.

https://twitter.com/annieloof/status/1358022147294248960

Även en annan C-topp har visat sin uppskattning för tavlan. Emil Källström, ekonomiskpolitisk talesperson, var förtjust i den:

”Helt magisk tavla!”, skrev han på Twitter vilket även uppmärksammats av Aftonbladet.

https://twitter.com/emilkallstrom/status/1358022860783169539

Expressen har sökt Annie Lööf via Centerpartiets pressavdelning. Partiledaren vill inte själv kommentera saken, utan Expressen får ett svar från pressjouren:

”Som Annie Lööf tidigare twittrat och förklarat så gratulerade hon till utnämningen, det är en fin utnämning som delats ut i många år av Centerstudenter. Men vi tar kraftfullt avstånd från bilden”, skriver jouren.

De hänvisar till att Lööf vid kl 20 på lördagen, sju timmar efter gratulationen, twittrade att hon gratulerar till utnämningen men tar avstånd från bilden.


Se mer:

Liberalernas ledare framför hård kritik mot Lööf och Löfven.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.