Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lööf vill sänka regeringens förslag om ensamkommande

Annie Lööf anser att regeringens förslag är "fullt av hål och brister" Foto: ANDERS WIKLUND/TT
Regeringens förslag innebar att fler ensamkommande ska få tillfälliga uppehållstillstånd för att kunna studera klart på gymnasienivå. Foto: KICKI NILSSON/TT

Centerpartiets partiledare Annie Lööf riktar i ett debattinlägg på Svenska Dagbladet skarp kritik mot regeringens förslag om ensamkommande. 

– I dess nuvarande form är förslaget fullt av hål och brister, skriver hon tillsammans med migrationspolitiska talespersonen Johanna Jönsson.

I ett debattinlägg i SvD riktar Centerledaren Annie Lööf och partiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson kritik mot det förslag som regeringen presenterade i slutet av november. 

Förslaget innebar att fler ensamkommande ska få tillfälliga uppehållstillstånd för att kunna studera klart på gymnasienivå. De tillfälliga uppehållstillstånden gäller för unga som kom till Sverige innan 24 november 2015. 

LÄS MER: S och MP överens om ensamkommande 

Enligt Centerpartiets debattinlägg i tidningen är förslaget inte genomtänkt. 

"I dess nuvarande form är förslaget fullt av hål och brister. Många frågor är fortfarande obesvarade. Bland annat sätts en godtycklig tidsgräns vid 24 november 2015 för vem som ska omfattas av de nya reglerna.", skriver man.

C vill inte stödja förslaget än

Enligt partiet riskerar lagändringen att många faller utanför ramarna för den, och att man bör återinföra särskilt och synnerligen ömmande omständigheter. 

I nuläget kan man därför inte ställa sig bakom förslaget, skriver man. 

"Det är regeringens ansvar att lägga fram en proposition som är väl genomarbetad och som tar hela den här frågan på allvar. Det är enda sättet för att få stöd för sin politik i riksdagen. Av den information vi fått hittills finns det fortfarande en hel del arbete kvar för att Centerpartiet ska kunna stödja förslaget".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!