Både Ebba Busch Thor och Annie Lööf hade ett smycke i form av en silverduva runt halsen under ”Agenda”-debatten. Foto: SVTBåde Ebba Busch Thor och Annie Lööf hade ett smycke i form av en silverduva runt halsen under ”Agenda”-debatten. Foto: SVT
Både Ebba Busch Thor och Annie Lööf hade ett smycke i form av en silverduva runt halsen under ”Agenda”-debatten. Foto: SVT
Ebba Busch Thor under debatten. Foto: SVTEbba Busch Thor under debatten. Foto: SVT
Ebba Busch Thor under debatten. Foto: SVT
Annie Lööf under debatten. Foto: SVTAnnie Lööf under debatten. Foto: SVT
Annie Lööf under debatten. Foto: SVT

Lööf och Busch Thor gillar samma smycken

Publicerad

Slump eller synkad reklamkupp?

Annie Lööf och Ebba Busch Thor gillar i alla fall samma smycken.

Båda partiledarna bar en silverduva runt halsen under "Agenda"-debatten.

Uppmärksamma tv-tittar noterade att Annie Lööf, C, och Ebba Busch Thor, KD, bar likadana halssmycken under söndagens partiledardebatt i SVT:s "Agenda".

För några dagar sedan var de båda på gemensam middag med en rad kvinnliga entreprenörer och mediala profiler, som PR-profilen Christina Saliba och egenföretagen Isabella Löwengrip.

Där var också kvinnan bakom smycket: Emma Israelsson. Annie Lööf hyllade designern efter middagen på sociala medier.

För några dagar sedan var både Annie Lööf och Ebba Busch Thor på middag med en rad kvinnliga entreprenörer och mediala profiler.Foto: PRIVAT

”Ebba har samma goda smak”

På sociala medier diskuterades under debatten om fågeln var en syrisk symbol.

– Nej, det är en svensk smyckesdesigner, en fågel. Ebba har samma goda smak, säger Lööf.

Enligt hennes pressekreterare har Lööf köpt smycket och det var det en slump att de båda bar smycket.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag