Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lööf hoppas på gamla alliansen – med MP

Centerpartiets partiledare Annie Lööf intervjuades i SVT:s Agenda under söndagen. Där drog hon exempel på där tidigare allianspartierna samarbetar med MP i Stockholm, och att C tycker att en sådan lösning kan vara ett av alternativen.
Annie Lööf i SVT:s ”Agenda”.
Foto: SVT / SVT
V-ledaren Nooshi Dadgostar.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/F. WENNERLUND FREDRIK WENNERLUND

Centerpartiet vill inte budgetförhandla med Vänsterpartiet.

Annie Lööf hoppas i stället att den gamla alliansen ska återuppstå – kanske i samarbete med MP.

– Vi har en dörr som är vidöppen i den politiska mitten för att inte ge ytterkantspartierna inflytande, säger Annie Lööf till SVT:s ”Agenda”.

Två block håller på att utkristallisera sig i svensk politik. På den ena sidan står M, KD, SD och L och på den andra sidan regeringen och Vänsterpartiet.

Men Centerpartiet vill inte stöda någon av sidorna utan hoppas i stället att det blir en bred sammanslutning i mitten.

Annie Lööf hoppas på att den gamla alliansen ska återuppstå – kanske i samarbete med MP – eller att S och M bildar regering ihop.

”Finns inga andra möjligheter”

– Här i Stockholm till exempel så samarbetar alliansen med Miljöpartiet. I många kommuner och regioner samarbetar ett antal allianspartier med Moderater och socialdemokrater tillsammans, säger C-ledaren till SVT:s ”Aktuellt”.

Tidigare i maj sträckte V ut handen till C om att samarbeta efter valet 2022.

– Det finns inga andra möjligheter. Det krävs fyra partier på vår sida, Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet, för att regera landet, sa V-ledaren Nooshi Dadgostar till GP.

Då som nu gav Annie Lööf beskedet att C inte tänker budgetförhandla med V

– Vi går till val på att vi inte vill ge ytterkantspartierna inflytande. Det är Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som vi inte vill budgetförhandla med, säger hon till SVT.Ebba Buschs känga till Annie Lööf: Skiftar över fokus.
Annie Lööf om sin reaktion på Jimmie Åkesson i debatten om mäns våld mot kvinnor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.