Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lööf betalade notan med skattepengar

Centerpartiet skulle betalat Annie Lööfs middag på 21 695 kronor. I stället fick näringsdepartementet stå för notan med skattepengar.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Häromdagen sparkade näringsminister Annie Lööf Tillväxtverkets generaldirektör, Christina Lugnet, efter att vidlyftiga representationsnotor avslöjats.

I dag avslöjar Ekot att även Lööf ätit gott för skattepengar.

I slutet av juni bjöd centerledaren Annie Lööf sin politiska stab på avslutningsmiddag på en restaurang på Södermalm i Stockholm. Notan slutade på 21 695 kronor för sällskapet på cirka 15 personer.

Räkningen borde ha gått till Centerpartiet då det var en intern centerpartistisk middag, men den gick i stället till näringsdepartementet som betalade.

Missade fakturan

Statssekreteraren Håkan Ekengren säger till Ekot att misstaget beror på att de i samband med sommaren missade att tala om för departementet att den här fakturan inte skulle ställas till dem.

Nu ska felet rättas till, Centerpartiet kommer att betala sin restaurangnota.

Ekengren säger till Ekot att han anser att rutinerna för representation måste bli bättre på näringsdepartementet.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.