Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Londonvaruhus drar igång julhandeln 147 dagar i förväg

I London har årets julhandel redan startat.
Foto: TOMAS KVARNKULLEN/EXPRESSEN
Selfridges är det första vauruhuset i världen att dra i gång årets julhandel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBL

LONDON. Längtar du redan efter tomtar, snö och julklappar?

Då ska du bege dig till Selfridges i London. Där har årets julhandel redan startat. 

Men det är inte alla som känner av julstämningen.

– Skattretande, säger en besökare till The Sun. 

Med drygt fem månader kvar till dopparedan öppnade varuhuset Selfridges i London på måndagen sin julavdelning. 

Varuhusets fjärde våning är till bredden fylld med granar, juldekorationer och potentiella julklappar. Under måndagens invigning fanns dessutom självaste tomtefar på plats och hälsade de shoppingsugna besökarna välkomna. 

I och med detta är man det första varuhuset i världen att dra i gång årets julhandel, en hel månad tidigare än man brukar. 

Gör det för turisterna

Enligt Geraldine James, som är inköpare på Selfridges julavdelning, handlar det om efterfrågan från Londons många turister. Nu öppnar man varuhusets julvåning rekordtidigt i år för att fler ska kunna köpa med sig julklappar hem. 

– Vi har så otroligt många kunder från hela världen som vill köpa med sig julklappar från sin sommarsemester. Här finns sånt som de inte kan hitta hemma, säger hon till Evening Standard

Selfridges i London är det första vauruhuset i världen att dra i gång årets julhandel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBL

Och redan under första dagen var det mycket folk på plats för att julhandla. Bland annat 41-åriga Lisa Lew från Melbourne, Australien. Hon passade på att köpa julgranskulor i form av den populära hundrasen Corgi till sin mamma. 

– Hon samlar på dem, så varje gång jag ser något fint som har med Corgis att göra så köper jag det till henne, säger Lisa till The Guardian. 

"Det är för tidigt!"

Men det är inte alla som dras med i den festliga stämningen på Oxford Street. En besökare som stannat utanför i ren förvåning är knappast nöjd med Selfridges julhandel i juli. 

– Det är alldeles för tidigt. Skrattretande till och med, det är ju sommar, säger personen till The Sun. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.