I London har årets julhandel redan startat. Foto: TOMAS KVARNKULLEN/EXPRESSENI London har årets julhandel redan startat. Foto: TOMAS KVARNKULLEN/EXPRESSEN
I London har årets julhandel redan startat. Foto: TOMAS KVARNKULLEN/EXPRESSEN
Selfridges är det första vauruhuset i världen att dra i gång årets julhandel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBLSelfridges är det första vauruhuset i världen att dra i gång årets julhandel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBL
Selfridges är det första vauruhuset i världen att dra i gång årets julhandel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBL

Londonvaruhus drar igång julhandeln 147 dagar i förväg

Publicerad

LONDON. Längtar du redan efter tomtar, snö och julklappar?

Då ska du bege dig till Selfridges i London. Där har årets julhandel redan startat. 

Men det är inte alla som känner av julstämningen.

– Skattretande, säger en besökare till The Sun. 

Med drygt fem månader kvar till dopparedan öppnade varuhuset Selfridges i London på måndagen sin julavdelning. 

Varuhusets fjärde våning är till bredden fylld med granar, juldekorationer och potentiella julklappar. Under måndagens invigning fanns dessutom självaste tomtefar på plats och hälsade de shoppingsugna besökarna välkomna. 

I och med detta är man det första varuhuset i världen att dra i gång årets julhandel, en hel månad tidigare än man brukar. 

Gör det för turisterna

Enligt Geraldine James, som är inköpare på Selfridges julavdelning, handlar det om efterfrågan från Londons många turister. Nu öppnar man varuhusets julvåning rekordtidigt i år för att fler ska kunna köpa med sig julklappar hem. 

– Vi har så otroligt många kunder från hela världen som vill köpa med sig julklappar från sin sommarsemester. Här finns sånt som de inte kan hitta hemma, säger hon till Evening Standard

Selfridges i London är det första vauruhuset i världen att dra i gång årets julhandel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL-AOP / /IBL

Och redan under första dagen var det mycket folk på plats för att julhandla. Bland annat 41-åriga Lisa Lew från Melbourne, Australien. Hon passade på att köpa julgranskulor i form av den populära hundrasen Corgi till sin mamma. 

– Hon samlar på dem, så varje gång jag ser något fint som har med Corgis att göra så köper jag det till henne, säger Lisa till The Guardian. 

"Det är för tidigt!"

Men det är inte alla som dras med i den festliga stämningen på Oxford Street. En besökare som stannat utanför i ren förvåning är knappast nöjd med Selfridges julhandel i juli. 

– Det är alldeles för tidigt. Skrattretande till och med, det är ju sommar, säger personen till The Sun. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag