Annelie Nordström kommer att hålla en presskonferens under onsdagen. Hon kommer där att redogöra för åtgärder som förbundsstyrelsen beslutat om, uppger pressekreterare Robin Ljungqvist. Foto: Pelle T Nilsson
Annelie Nordström kommer att hålla en presskonferens under onsdagen. Hon kommer där att redogöra för åtgärder som förbundsstyrelsen beslutat om, uppger pressekreterare Robin Ljungqvist. Foto: Pelle T Nilsson

Flera avdelningar kräver Nordströms avgång

Publicerad

Kommunals sektion i mellersta Norrland kräver att Annelie Nordström avgår som ordförande.

Medlemmar ska ha ställt ett ultimatum gällande ordförandens avgång.

– De kan tänka sig att stanna kvar om Annelie Nordström tar sitt ansvar och kliver av, säger Maritha Mähler, ordförande för Kommunal Mellannorrland.

På tisdagskvällen kom även nyheten att Kommunal Norrbotten kräver förbundsstyrelsens avgång, skriver NSD.

Kommunal Mellannorrland har haft krismöte i Sundsvall på tisdagen. Ett trettiotal sektionsordföranden och regionala ombud har enats om att det är bäst att Nordström lämnar sin post efter turerna med krogar, fester och lägenhetsaffärer.

– Det är ett krav från medlemmarna i mellersta norrland som nu är på väg att lämna Kommunal. De kan tänka sig att stanna kvar om Annelie Nordström tar sitt ansvar och kliver av, säger Maritha Mähler, ordförande för Kommunal Mellannorrland.

Var det uttryckt som ett ultimatum?

– Vi har medlemmar som har uttryckt det på det sättet. De menar på att hon ska ha vetat vad som pågick som ordförande och menar att hon ska ta sitt ansvar.

26 000 medlemmar

Kommunal Mellannorrland hade 2013 knappt 26 000 medlemmar. De kommer nu att meddela detta till förbundsstyrelsen.

Under tisdagen inleddes ett två dagar långt förbundsstyrelsemöte i Kommunal. Annelie Nordström kommer att hålla en presskonferens under onsdagen.

Hon kommer där att redogöra för åtgärder som förbundsstyrelsen beslutat om, uppger pressekreterare Robin Ljungqvist.

Norrbotten kräver förbundsstyrelsens avgång

Mötet som var planerat sedan lång tid tillbaka kommer nu att till stor del handla om krisen i fackförbundet.

På tisdagskvällen kom även nyheten att Kommunal Norrbotten kräver förbundsstyrelsens avgång, skriver NSD.

Även där har man under tisdagen hållit ett krismöte och enligt NSD har flera medlemmar inom Kommunal därefter fått ett sms där det står att avdelningsstyrelsen beslutat att kräva att "förbundsstyrelsen ställer sina platser till förfogande då de förverkat sitt förtroende."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag