Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löfvens första ord om knarksmugglingen

"Det är upp till de som har anställt honom att göra den bedömningen", säger Stefan Löfven. Foto: Jens L'Estrade

Expressen avslöjade att en topptjänsteman som arbetar för MP i Rosenbad är dömd för narkotikasmuggling.

Mannen arbetar nära statsminister Stefan Löfven, som nu tagit del av uppgifterna.

Men statsministern ser inte något problem i att mannen fortsätter på sin tjänst.

– Det är upp till de som har anställt honom att göra den bedömningen, säger han och uppger att han litar på deras omdöme.

Expressen avslöjade på måndagen att en topptjänsteman på regeringskansliet är dömd för att ha smugglat knark. Statsminister Stefan Löfven kommenterade uppgifterna på tisdagen.

– Det är en brottslig handling och det ska naturligtvis fördömas. Sedan om människor sonar sitt brott, så har vi inte livstidsstraff i Sverige. Utan vi har ett tidsbegränsat straff, man har fått sitt straff och sedan måste man också få en annan möjlighet, säger statsministern och fördömer narkotikahantering.

Handplockades

Regeringstjänstemannen avslöjades 2011 av tullen när han beställt 42,7 gram narkotiska svampar. Han dömdes för narkotikasmuggling året därpå. Efter regeringsskiftet handplockades han till miljöminister Åsa Romsons stab på Rosenbad.

Statsminister Stefan Löfven uppger att han inte kände till uppgifterna om tjänstemannen, men att han har förtroende för de som fattade beslutet om att anställa mannen.

– Det är upp till de som har anställt honom att göra den bedömningen. Det har de gjort och då litar jag på att det är rätt, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!