Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löfven: Vi ska inte ha någon ny fastighetsskatt

Stefan Löfven om partiledardebatten i SVT.

Statsminister Stefan Löfven (S) säger nej till en ny fastighetsskatt.

”Vanligt folk ska aldrig behöva oroa sig för att behöva gå från hus och hem om det område de bor i blir populärt”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Frågan har varit känslig för Socialdemokraterna och olika partidistrikt, bland annat i Göteborg, har velat införa en progressiv fastighetsskatt.

”Kritiken mot fastighetsskatten handlar inte om viljan att bidra till det gemensamma, utan om löntagares rädsla för att behöva lämna sitt hem”, skriver Löfven vidare.

”Vi socialdemokrater kommer att fortsätta värna en trygg och långsiktig finansiering av sjukvården, äldreomsorgen och skolan men också se till att välja de vägar som samtidigt upprätthåller en hög legitimitet och folklig förankring för det sätt skatterna tas in.”

Löfven: ”Tydligt att Åkesson tagit taktpinnen”

Såhär lät det från statsminister Stefan Löfven inför SVT:s partiledardebatt i söndags.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.