Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven utlovade satsning på skolan

Foto: Sara Strandlund

Några timmar innan sommartalet avslöjade Stefan Löfven (S) att Socialdemokraterna vill slopa andra sjuklöneveckan i kampen om att minska arbetslösheten.

Under sommartalet fortsatte partiledaren betona vikten av att fler får jobb.

- Sverige ska tillbaka till en situation där vi åter har full sysselsättning. Något annat duger inte, sa Stefan Löfven när han sommartalade på söndagen.

Trots det grå och regniga vädret hade mellan 1 000 och 1 500 personer samlats i Vasaparken i Stockholm för att höra Socialdemokraternas partiledare sommartala.

Stefan Löfven inledde med att beröra kriget i Syrien.

- En röst är alltid bättre än tystnad, sa Löfven angående betydelsen av att engagera sig för internationell fred.

Satsa på skolan

Alliansen fick sig flera kängor under talet. Bland annat för att de tagit bort högskolebehörigheten på yrkesprogram, samt vill skära ner på fler högskoleplatser.

- Så agerar en regering som inte tror på människors förmåga, och därmed inte tror på Sveriges förmåga.

Och partiledaren betonade att Socialdemokraterna vill satsa på den svenska skolan.

- Vi kan konstatera att skolresultaten sjunkit de senaste sex åren.

- Det är tre saker vi måste göra: satsa på lärarna, mer likvärdiga skolor och långsiktighet i hela vårt utbildningssystem.

Lägre arbetslöshet

Precis som väntat tog han upp förslaget att slopa den andra sjuklöneveckan. Förslaget kommer att presenteras i höstens budgetmotion och innebär enligt partiet att företagen kan anställa fler.

- Det blir givetvis lägre arbetslöshet, sa han och slog senare i talet fast:

- Sverige ska tillbaka till en situation där vi åter har full sysselsättning. Något annat duger inte.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.