Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven tvingas ta strid med Lööf om arbetsrätten

Statsminister Stefan Löfven kommer enligt S-källor tvingas säga stopp...Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
...till Centernledaren Annie Lööf när det gäller arbetsrätten, en av C:s viktigaste framgångar i januariavtalet.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Det är en politisk storm som är på väg att dra in, och den plan Stefan Löfven och Karl-Petter Thorwaldsson hade har redan fallit.

Nu återstår att förklara för centerpartisterna att de hoppats på för mycket, säger källor inom S. Arbetsrätten kommer inte gå deras väg. 

– Det här är en strid Löfven måste ta, säger en tung S-källa. 

Från regeringen bekräftar man nu också att ”tuffa politiska förhandlingar” väntar.  

– Jag kommer inte lägga fram något förslag som innebär att arbetsgivaren huller om buller kommer kunna säga upp folk, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Stjärnorna som har varit otrogna

• Smög runt i skogen • Påkommen i garderoben • Bildbevisen

Experten: Enkla sätten att bli av med darriga händer

Finns hjälp att få • ”Tror det finns ett mörkertal”

DeGeneres skräckvälde: ”Alla rykten stämmer”

Larmet: Hat mot anställda • Hälsar aldrig • ”Verklighetsfrånvänd”