Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löfven-program ska leda till fler nya jobb

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Stefan Löfvens regering lanserar fem strategiska samverkansprogram.
Foto: Ann Jonasson

Regeringen lanserar fem strategiska samverkansprogram för att ta fram innovationer som bland annat ska stärka konkurrenskraften och ge fler jobb i framtiden.

– Ett Sverige i samverkan, det är när Sverige är som allra bäst, säger statsminister Stefan Löfven.

Programmen innebär samverkan mellan stat, näringsliv och forskning.

Ett område handlar om att få fram nya drivmedel och miljövänliga transportslag. Ett annat berör stadsutveckling för hållbara städer. Ett tredje omfattar en mer resurseffektiv ekonomi som innebär att biobaserad produkter ersätter fossila, och att fler produkter kan återvinnas.

Ska få industrin att utnyttja digitaliseringen bättra

Det fjärde området handlar om att få fram nya läkemedel, vårdmetoder och medicinsk teknik för klara en åldrande befolkning och möta hot som pandemier och antibiotikaresurser. Det sista samverkansområdet handlar om få industrin att bättre utnyttja digitaliseringen och arbeta med nya material.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.