Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven pressad av glödhet las-utredning

Statsvetaren om V och M:s hot om att fälla regeringen efter lagförslag om las.
För statsminister Stefan Löfven (S), tidigare ordförande i If Metall, är förändringar i arbetsrätten bland det mest svårsmälta i januariuppgörelsen med C, L och MP.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
LO-borgen i Stockholm. Sex av sammanlagt 14 LO-förbund vägrar bestämt att förhandla med arbetsgivarna om vad de ser som en försämring av arbetsrätten.Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Mandatperiodens kanske största politiska konflikt kan flamma upp på måndag – när regeringens kontroversiella utredning om arbetsrätten läggs fram.

En hårt pressad Stefan Löfven hotas av öppen revolt i partiet och LO.

Lättare att sparka anställda och fler undantag från turordningsreglerna är ett par av de nya förslagen som läckt ut.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

Försvunna barnen hittade i ”domedagsparets” trädgård

Mamman och hennes nye make gripna: ”Monster”

Coronans svarta vår – sorgen i Södertälje

Syskonen förlorade båda sina föräldrar på bara några veckor

Hemliga sexkoderna på svenska campingarna

Nakenbad och swingersfester • ”Kan leda till det ena eller andra”