"Hon är statsråd och ska fullgöra sitt jobb", säger Stefan Löfven om Margot Wallström. Foto: Anna-Karin Nilsson"Hon är statsråd och ska fullgöra sitt jobb", säger Stefan Löfven om Margot Wallström. Foto: Anna-Karin Nilsson
"Hon är statsråd och ska fullgöra sitt jobb", säger Stefan Löfven om Margot Wallström. Foto: Anna-Karin Nilsson
Stefan Löfven välkomnar utredningen som ska göras. Foto: Anna-Karin NilssonStefan Löfven välkomnar utredningen som ska göras. Foto: Anna-Karin Nilsson

Stefan Löfven välkomnar utredningen som ska göras.

 Foto: Anna-Karin Nilsson

Löfven om Wallström: "Bra att frågan utreds"

Publicerad

DAVOS. Statsminister Stefan Löfven anser inte att utrikesminister Margot Wallström ska ta en timeout under förundersökningen som inleddes av Riksenheten mot mutbrott under måndagen.

Men han välkomnar utredningen.

– Det är bra att det görs, säger statsministern när han anländer till Davos på tisdagskvällen.

Statsminister Stefan Löfven mötte svensk press när han anlände till Davos i Schweiz under tisdagskvällen. Han svarade nej på frågan om Margot Wallström bör ta timeout under förundersökningen som inleddes av Riksenheten mot mutbrott under tisdagen efter att Wallström själv berättat att hon hyr en lägenhet från Kommunal.

– Nej, nu tycker jag för det första att det är bra att frågan utreds och nu får vi se vad den utredningen ger. Under den tiden ska Margot Wallström fortsätta att göra sitt arbete. Endera så är man statsråd eller så är man inte statsråd. Och hon är statsråd och ska fullgöra sitt jobb.

Löfven: "Upp till rättssystemet"

Hur besvärande är den här frågan för Margot Wallström och din regering?

– Eftersom nu ska utredningen här i gång och se vad som eventuellt har förevarit. Nu är det upp till rättssystemet att klara ut det juridiska. Men jag har sagt tidigare att det är klart att det varit bättre om hon skaffat sin bostad på något annat sätt.

Hur tror du att väljarna ser på det som hänt med Margot Wallströms lägenhet?

– Det är omöjligt för mig att säga. Nu är det viktigt att den här utredningen får starta och klargöra. Det är det som är viktigt nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag