Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löfven om Wallström: "Bra att frågan utreds"

"Hon är statsråd och ska fullgöra sitt jobb", säger Stefan Löfven om Margot Wallström. Foto: Anna-Karin Nilsson

Stefan Löfven välkomnar utredningen som ska göras.

Foto: Anna-Karin Nilsson

DAVOS. Statsminister Stefan Löfven anser inte att utrikesminister Margot Wallström ska ta en timeout under förundersökningen som inleddes av Riksenheten mot mutbrott under måndagen.

Men han välkomnar utredningen.

– Det är bra att det görs, säger statsministern när han anländer till Davos på tisdagskvällen.

Statsminister Stefan Löfven mötte svensk press när han anlände till Davos i Schweiz under tisdagskvällen. Han svarade nej på frågan om Margot Wallström bör ta timeout under förundersökningen som inleddes av Riksenheten mot mutbrott under tisdagen efter att Wallström själv berättat att hon hyr en lägenhet från Kommunal.

– Nej, nu tycker jag för det första att det är bra att frågan utreds och nu får vi se vad den utredningen ger. Under den tiden ska Margot Wallström fortsätta att göra sitt arbete. Endera så är man statsråd eller så är man inte statsråd. Och hon är statsråd och ska fullgöra sitt jobb.

Löfven: "Upp till rättssystemet"

Hur besvärande är den här frågan för Margot Wallström och din regering?

– Eftersom nu ska utredningen här i gång och se vad som eventuellt har förevarit. Nu är det upp till rättssystemet att klara ut det juridiska. Men jag har sagt tidigare att det är klart att det varit bättre om hon skaffat sin bostad på något annat sätt.

Hur tror du att väljarna ser på det som hänt med Margot Wallströms lägenhet?

– Det är omöjligt för mig att säga. Nu är det viktigt att den här utredningen får starta och klargöra. Det är det som är viktigt nu.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!