Löfven om Vattenfalls planer: Högst tveksamt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TV4

Stefan Löfven går emot det egna partiet i kärnkraftsfrågan.

Samtidigt ställer han sig kritisk till Vattenfalls planer på att utöka den svenska kärnkraften:

– Jag tycker att det låter högst tveksamt att ett statligt bolag ska gå in och börja reda ut en sak om vi inte ens vet hur behovet ser ut, säger Stefan Löfven i "Nyhetsmorgon".

I lördagens "Nyhetsmorgon" ställer sig Stefan Löfven skeptisk till Vattenfalls löften om att utöka den svenska kärnkraften.

– Diskussionen är: vad är vårt energibehov? Vi måste ha en samlad bild av vad vårt behov är. Och därför måste vi ha en diskussion, säger Stefan Löfven och fortsätter:

– Jag tycker att det låter högst tveksamt att ett statligt bolag ska gå in och börja reda ut en sak om vi inte ens vet hur behovet ser ut.

– Vi har sagt att vi gärna vill ha en debatt. Men de har sagt att de inte vill ha en debatt ännu.

Ser fram emot debatt

Löfven poängterar även att Socialdemokraternas ställning i frågan är att kärnkraften ska avvecklas med tiden.

– Men det måste ske i en sådan takt att jobb inte går förlorade, säger Stefan Löfven i Nyhetsmorgon.

Vidare förklarade Stefan Löfven att han fortfarande ser fram emot att få ställa upp i en debatt mot statsminister Fredrik Reinfeldt. Någon debatt har det ännu inte blivit, däremot fick Löfven chansen att ställa en fråga till landstingsrådet Filippa Reinfeldt:

– Stockholm är ju ett växande område. Och här finns massor av utvecklingskraft. Hur ska vi kunna vända så att vi får vård av toppklass i Stockholm, frågar Stefan Löfven.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.