Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven om skandalen: "Får inte upprepas"

Stefan Löfven gästade SVT:s Morgonstudio
Foto: SVT
Löfven kallar Transportstyrelseskandalen för ett "haveri"
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det har blåst hårt kring Stefan Löfven (S) och regeringen efter IT-skandalen hos Transportstyrelsen. 

Två ministrar har avgått.

Dessutom hotas försvarsminister Peter Hultqvist fortfarande av en misstroendeförklaring.

Nu säger statsministern i SVT:s Morgonstudion:

– Ett sådant här haveri får inte upprepas.

Statsminister Stefan Löfven har tidvis pressats hårt efter skandalen på Transportstyrelsen, som avslöjades under sommaren. På torsdagsmorgon gästade han SVT:s Morgonstudion, där han klargjorde än en gång att det har skett ett haveri:

Löfven: "har jämförts med Stig Bergling-affären"

– Vi har kallat det för ett haveri på Transportstyrelsen för det är där det här har begåtts, att man medvetet gjort ett avsteg från lagen. Det här har jämförts med Stig Bergling-affären. Det är inte det. Då hade vi en person som lämnade över handlingar till främmande makt, säger Stefan Löfven. Här har det funnits risk att det kunnat komma ut hemliga uppgifter. 

Med ett år kvar till riksdagsvalet får Stefan Löfven en fråga om vilken som blir Socialdemokraternas viktigaste valfråga.

– Jobben är alltid för oss väldigt viktiga, det är vår möjlighet att bilda välfärd. Vi måste investera mycket mer, i bostadsbyggande, utbildning, i sjukvården och äldreomsorgen. 

Vägrar samarbeta med SD

Efter IT-skandalen på Transportstyrelsen har det blåst hårt kring statsministern och hans regering. Under onsdagen kom nästa smäll, då Sverigedemokraterna valde att väcka en misstroendevotering mot statsministern. Just SD är ett parti som Stefan Löfven under inga omständigheter kan tänka sig att samarbeta med, understryker han. 

Vid sidan av de politiska frågorna fick statsministern ett antal tittarfrågor om både idrott och musik. Han berättade då att han följer fotbollen och gläds med Östersunds framgångar, både nationellt i Allsvenskan och internationellt. Men statsministern betonade samtidigt att han själv är GIF-Sundsvall-supporter. 

Stefan Löfven berättade också att han tycker mycket om musik och gärna lyssnar till Eva Dahlgren, Ulf Lundell, Bruce Springsteen, Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Han sa också att det finns musik som han inte spelar självmant – "den utpräglade country and western-musiken, det är mer sällan:"

Texten uppdateras. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.