Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven om Sahlin: "Absolut inte bra"

Statsminister Stefan Löfven kommenterade i dag för första gången Expressens avslöjanden om företrädaren Mona Sahlin.Foto: Jens Christian
Mona Sahlin.Foto: Sven Lindwall

WASHINGTON. Statsminister Stefan Löfven kommenterade i dag för första gången Expressens avslöjanden om företrädaren Mona Sahlin.

Expressen mötte honom för en intervju i Vita husets trädgård i Washington några minuter efter att toppmötet med president Barack Obama avslutats.

– Det är beklagligt det som hänt, naturligtvis. Det är absolut inte bra, säger statsministern.

Stefan Löfven har följt Expressens rapportering om den tidigare S-ledaren Mona Sahlin, fram tills den 4 maj regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism. Men han har tidigare inte kommenterat avslöjandena.

I Vita husets trädgård, under besöket hos president Barack Obama, mötte Expressen honom för en intervju vid 18-tiden på fredagen, svensk tid.

"Beklagligt"

Då gjorde han sitt första uttalande om sin företrädare Mona Sahlin.

– Det är beklagligt det som hänt, naturligtvis. Det är absolut inte bra. Nu sköts det på det sätt som det ska göras, och Mona Sahlin har sagt att hon kliver av sina uppdrag. Hon har klivit av de uppdragen.

Hur påverkas regeringen och det socialdemokratiska partiet av detta?

– Nej. Det här är beklagligt att det har hänt, men regeringen påverkas inte. Vårt arbete påverkas inte. Jag tycker det är synd för sakfrågan om just det arbete som hon har gjort har varit väldigt viktigt mot extremism och våldsbejakande extremism.

– Det jobbet kommer vi naturligtvis att fortsätta. I den delen, i sakfrågan, gjorde Mona Sahlin ett bra och betydelsefullt jobb, och det tar vi vidare. Nu har det här blivit som det har blivit, dessvärre. Jag tycker det är beklagligt. Mona Sahlin har dragit slutsats av det och avgått.

Har du själv pratat med Mona Sahlin sedan avslöjandena kom?

– Nej.

Varför då?

– Nej, jag har inte pratat med henne. Jag behöver inte förklara mig för det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.