Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löfven om M-striden: Det där får de klara ut själva

"Vi har fullt upp med att att se till att människor kommer i arbete, att skolorna ska bli bättre och att vi klarar försvar och polis", säger Stefan Löfven om krisen inom Moderaterna. Foto: VILHELM STOKSTAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Anna Kinberg Batra, moderaternas partiledare. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

I skuggan av krisen inom Moderaterna samlade statsminister Stefan Löfven i dag alla sina ministrar på Harpsund för budgetöverläggningar. Men några råd till den ansatta oppositionsledaren ville han inte ge.

– Det där där får hon sköta själv, sa han.

Aldrig tidigare har samtliga ministrar i regeringen varit samlade samtidigt för sin årliga "kick-off", sällan tidigare har det varit så få journalister på plats. Orsaken är förstås krisen inom Moderaterna och kraven på partiledaren Anna Kinberg Batras avgång. Men det var inget som statsministern ville gå in närmare på.

– Du, det där får hon faktiskt sköta helt själv, de får klara ut det själva. Vi har fullt upp med att att se till att människor kommer i arbete, att skolorna ska bli bättre och att vi klarar försvar och polis, sa Stefan Löfven till Expressen.

 

LÄS ÄVEN: Krisen inom Moderaterna – Anna Kinberg Batra sitter kvar  

 

Några nya besked om hur det blir med de kritiserade skattehöjningarna som oppositionen vill stoppa med hjälp av Sverigedemokraterna, gavs inte. Bilden som förmedlades av leende ministrar på Harpsund var kort och gott "Det går bra för Sverige".