Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven om Lööfs besked: ”Har ett bra samarbete”

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

I går meddelade Annie Lööf att hon kan tänka sig att sitta i regering med Socialdemokraterna efter nästa val.

Nu välkomnar statsminister Stefan Löfven Annie Lööfs öppning.

”Vi har och har haft ett bra samarbete med Centerpartiet i ett svårt parlamentariskt läge.”, skriver han till SVT.

Annie Lööf meddelade i en intervju med Expressen under gårdagen, som ett svar på att Liberalerna vill se en borgerlig regering efter nästa val, att hon kan tänka sig att sitta i regering med Socialdemokraterna efter nästa val.

– Centerpartiet går inte till val på att sitta i opposition och inte få något gjort. Vi kommer självklart gå till val på att sitta i regeringsställning, sa hon och tillade:

– Vi är beredda att sitta i regering med både Socialdemokrater och Moderater. Det som styr oss efter nästa val handlar om vilka centerpartistiska politiska områden som vi får igenom, hur de andra partierna ställer sig till samarbete med ytterkanterna och valresultatet, sa hon under tisdagen.

I en kommentar till SVT välkomnar statsministern beskedet.

Vi har och har haft ett bra samarbete med Centerpartiet i ett svårt parlamentariskt läge. Men också efter nästa val kommer det att behövas samarbeten för att ta Sverige framåt. Vi socialdemokrater går till val själva. Vi kommer även efter valet att söka samarbeten med partier som vill lösa samhällsproblemen, står upp för alla människors lika värde och som vill bygga ett starkare och tryggare Sverige. Hur det blir efter nästa val är upp till väljarna”, skriver Stefan Löfven i en kommentar till SVT Nyheter.

Kritiken från M: ”Röst på Vänsterpartiet”

Under tisdagskvällens Aktuellt svarade Moderaterna genom sin ekonomisk-politiske talesperson Elisabeth Svantesson. 

– Bra konsumentinformation för väljarna – att en röst på Centerpartiet inte bara är en röst på Stefan Löfven utan också på Vänsterpartiet. Och Centerpartiet definierar nu sin roll i svensk politik några år framöver, säger Svantesson.

Men det var inte bara Moderaterna som kritiserade Annie Lööfs öppning mot S. Hon ifrågasattes under tisdagskvällen av partimedlemmar. 

”En ny blockgräns mot L skapad. Och med stöd av Mp - Sveriges mest landsbygdsfientliga parti- förutsätter jag. När togs beslutet? Dags att börja jobba. Detta är inte mitt parti”, skriver Helena Lundgren, oppositionsråd för Centerpartiet i Vindeln, på Facebook. 

TV: Sabuni vill ingå i borgerlig regering

Liberalernas partiledare om uppbrottet med regeringen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.