Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löfven om Husby:
"Är oacceptabelt"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
S-ledaren Stefan Löfven.
Foto: Roger Vikström

Oroligheterna i Husby fortsätter för andra kvällen i rad.

Och under måndagen ger Stefan Löfven sin syn på kaoset som drabbat Husby.

"Både oacceptabelt och meningslöst att bränna bilar och kasta sten på brandkåren", skriver han på Facebook.

Det är våldsamma scener som utspelar sig på Husby under tisdagsnatten.

Flera bilar har satts i brand, samtidigt som polisen attackeras med sten när de närmar sig de maskerade ungdomarna som ligger bakom attackerna.

Och nu går Stefan Löfven ut på Facebook och berättar om sin syn på kravallerna.

"Jag vill börja med att poängtera att det naturligtvis är både oacceptabelt och meningslöst att bränna bilar och kasta sten på brandkåren. Polisen säger att det rör sig om ett 40-tal som vandaliserar", inleder han sitt Facebookinlägg med.

Måste hitta konkreta lösningar

Sedan går han vidare och berättar vad han anser att diskussionen efteråt bör handla om.

"För deras skull måste diskussionen nu handla om hur vi får ner ungdomsarbetslösheten, hjälper alla att klara skolan och ser till att det finns tillräckligt med bostäder och en trygg miljö", skriver han.

Han hänvisar till en undersökning som genomförts, som visar att nästan 40 procent av alla mellan 20 och 25 år gamla i Husby varken studerar eller arbetar.

"Ansvaret för att diskussionen efter nattens kravaller handlar om att hitta konkreta lösningar på verkliga problem vilar tungt på oss som arbetar politiskt – både nationellt och lokalt", skriver han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.