Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven: Norden ska leda klimatomställningen

Stefan Löfven efter Nordiska rådets session: Norden ska leda klimatomställningen.
Statsminister Stefan Löfven på en pressträff om Nordiska rådets session i Stockholm.

Att leda världens klimatomställning är det nordiska samarbetets viktigaste uppgift.

Det säger statsminister Stefan Löfven på en pressträff i samband med Nordiska rådets session i Stockholm.

Den 29 till 31 oktober samlas politiker från hela Norden till Nordiska rådets 71:a session i riksdagen i Stockholm. På dagordningen står bland annat klimatfrågor.

På en pressträff på tisdagseftermiddagen säger statsminister Stefan Löfven att de nordiska länderna ska leda klimatomställningen i världen.

– Inte bara för att det är en skyldighet gentemot våra barn och ungdomar, utan det är också en förutsättning för att utveckla vår välfärd, konkurrenskraften, och på så sätt också förbättra vardagen för invånarna i Norden.

Löfven: Omställningen skapar tillväxt

De nordiska länderna har klarat stora omställningar förut, konstaterar han.

– Tack vare den nordiska modellen är vi mycket väl rustade för en hållbar omställning. Våra samhällen räds inte framtiden, utan vi längtar till framtiden.

Genom att stötta innovationer och företagsidéer kan Nordens industri vara först med de produkter som hela världen kommer att efterfråga, enligt statsministern.

– Då skapar det jobb och tillväxt både på landsbygd och i storstäderna i våra länder, säger statsministern och fortsätter:

– Det är vårt nordiska samarbetes viktigaste uppgift just nu.

Helene Fritzon (S): ”Vi behöver en klimatomställning”:

Så här sa Helene Fritzon (S) om klimatomställningen och bensinpriser i slutet av sommaren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.