Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Löfven låter som en kopieringsmaskin"

Socialdemokraternas vårmotion fick svidande kritik av Alliansen.

Särskilt Annie Lööf gick till hårt angrepp och kallade den för "oerhört tunn".

- Stefan Löfven låter som en kopieringsmaskin när han räknar upp förslag, sade Centerpartiets ledare Annie Lööf och kritiserade S-ledaren.

På söndagen var det dags för en partiledardebatt i SVT:s Agenda – och den här gången dök också både Socialdemokraterna och Vänsterpartiet upp.

Trots att förutsättningarna är exakt desamma som i oktober förra året, då dåvarande S-ledaren Håkan Juholt vägrade att komma med hänvisning till att han skulle stå på samma sida som Sverigedemokraterna. Även Vänsterpartiets dåvarande ledare Lars Ohly uteblev av samma orsak.

Vid ett flertal tillfällen hettade det till rejält.

Enligt Lööf är allt i socialdemokraternas vårmotion att likna med förslag sådana som regeringen redan har genomfört eller är på väg att genomföra, som innovationsstrategin.

"Sätter före avdrag"

Hon hävdade att S talar mindre högt om det som är en skattesmäll i 20-miljardersklassen – att S vill ta bort den halverade arbetsgivaravgiften för unga och återgå till full krogmoms.

Miljöpartiets språkrör anklagade regeringen för att glömma bort vad världen efterfrågar och den gröna, nödvändiga omställningen.

- Det sätter jag före ett femte jobbskatteavdrag, sade Fridolin.

"Äta oss ur krisen"

Folkpartiledaren Jan Björklund varnade för att göra Sverige till ett "hembygdsmuseum för rika kineser" och hävdade att företagen behöver en flexiblare arbetsrätt, lägre skatter och mer kärnkraft.

- Ni tror att vi ska äta oss ur krisen, sade Vänsterledaren Jonas Sjöstedt och tillade att regeringen inte verkar ha ett enda förslag om hur arbetslösheten ska kunna pressas tillbaka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.