Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven kritiseras för SD-utspel: ”Avundsjuk”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Stefan Löfven kanske också vill åka på semester i Thailand. 

Det säger ex-ministern Sven Otto Littorin efter att S-ledaren kritiserat Jimmie Åkesson för att lämna landet för solen under regeringsbildningen.

– Om han är på plats eller inte har väl ingen som helst betydelse, säger Littorin till tidningen Aftonbladet.

SD:s partiledare Jimmie Åkesson lyser med sin frånvaro under debatter, möten och förhandlingar i regeringsbildningen. Han har i stället valt att ta ut föräldraledighet och åka till Thailand med sin familj.

Förklaringen:

– Det handlar om ett löfte som han gett till sin son. Jimmie hade flest resdagar av alla partiledare och det mest intensiva turnéschemat under valrörelsen. Han hade därmed väldigt stor frånvaro från familjen och han lovade då sin son att han skulle vara med honom under hans födelsedag och att de skulle göra något tillsammans under den perioden. Han ville inte svika det löftet trots att processen med budget och annat har dragit ut på tiden, har Mattias Karlsson, gruppledare för SD i riksdagen, tidigare sagt.

Resan har kritiserats av Stefan Löfven, som väljer att inte ta ut någon julsemester.

– Nu är det Sverige som gäller först och är man då partiledare, inte minst statsminister, om än i en övergångsregering, så är det Sveriges bästa som går först inte ens egen julledighet, har han tidigare sagt till TT.


Ex-ministern om Löfven: Det är trams

Nu möts Stefan Löfven av kritik från ex-ministerhåll. Moderaternas tidigare arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin kallar uttalandet för ”dumheter”. 

– Jag fattar att han (Jimmie Åkesson, reds. anm.) fullföljer sitt beslut att åka till Thailand med sin son. Jag förstår den prioriteringen och hade gjort likadant själv. Om han är på plats eller inte har väl ingen som helst betydelse, säger han till Aftonbladet.

– Med all respekt, det är ju ändå ingen som vill prata med Jimmie. Löfven är väl stressad, eller så är han bara avundsjuk.

Men det är inte bara Löfven som Littorin är kritisk mot. Nu vill ex-ministern se politikerna ta ansvar i regeringsbildningsprocessen. 

– Nu får de skärpa till sig tycker jag. Men någonstans borde Ulf Kristerssons chanser vara rätt stora nu. En regering med M och KD vore bra. De har minst motstånd så det är inte orimligt att det blir det. Och vill L och C komma med sedan får de göra det, precis som Ulf Kristersson.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.