Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Löfven i möte med "hetaste ledaren"

Kanadas premiärminister Justin Trudeau. Foto: Adrian Wyld / AP TT NYHETSBYRÅN
Stefan Löfven. Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Stefan Löfven träffar en av världens mest populära politiker - Kanadas premiärminister Justin Trudeau.

Trudeau har beskrivits som världens "hetaste" ledare.

I flera bemärkelser.

Redan om några dagar, den 17 september, reser statsminister Stefan Löfven till Montreal för möte med Kanadas premiärminister Justin Trudeau, berättar regeringen i ett pressmeddelande.

Löfven och Trudeau kommer att prata om hur Kanada och Sverige ska fortsätta att ha, och utveckla, de goda relationerna mellan länderna. De ska också diskutera jämställdhetsfrågor och jobb- och handelsfrågor - och migration.

Under besöket i Montreal kommer statsministern också att delta i påfyllnadskonferensen för den Globala Fonden. Sverige är stora bidrag till fonden som bekämpar hiv/aids, tuberkulos och malaria.

Efter mötet med den populäre Justin Trudeau, fortsätter Stefan Löfven till New York och öppnandet av FN:s generalförsamling.

Stefan Löfven. Foto: Maja Suslin/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Tog storseger i valet

Justin Trudeau är väldigt populär i hemlandet - och även ute i världen och beskrivs ofta i olika varianter som "världens hetaste världsledare".

Det gäller alltså även utseendet.

Justin Trudeau och hans liberala parti tog en storseger i valet förra året. Trudeaus är djupt engagerad i jämställdhet och och det har väckt uppmärksamhet i hela världen.

Hans första drag efter valet var att bilda en regering som speglade Kanadas befolkning. Regeringen består av 15 män och 15 kvinnor, två ministrar tillhör ursprungsbefolkningen, en är med i hbtq-rörelsen och ett antal ministrarna har kommit till Kanada som flyktingar.

- Jag kommer att fortsätta att säga att jag är feminist högt och tydligt tills det möts av en axelryckning, har han sagt.

I New York deltar statsministern bland annat i president Obamas migrationstoppmöte, där Sverige är också är värd tillsammans med Etiopien, Jordanien, Kanada, Tyskland och Mexiko. Löfven ska också lansera initiativet Global Deal.