Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven: ”Asylsökande ska bli rejält många färre”

Stefan Löfvens pressträff efter partiledardebatten på onsdagen, där han kommenterar hotet om extraval. I en intervju i DN berättar Stefan Löfven att migrationen är en av de viktigaste frågorna.
Stefan LöfvenFoto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

I en intervju i DN säger statsminister Stefan Löfven att migrationen är en av de viktigaste frågorna de kommande åren. 

– Vi ska visa att antalet asylsökande blir färre – rejält många färre för att vi ska klara integrationen, förklarar Stefan Löfven för tidningen.

Socialdemokraterna ligger runt 24–25 procent i de flesta mätningar, en bra bit under valresultatet. Detta samtidigt som Sverigedemokraterna blir större, och hotar S om positionen som landets största parti. 

Också Stefan Löfvens förtroendesiffror har en nedåtgående tendens. Många väljare gör alltså tummen ner när det gäller regeringens sätt att leda landet. 

Dessutom sätter bland annat oppositionens allt ihärdigare hot om diverse misstroendeförklaringar käppar i hjulet för Löfven.

Tre frågor som engagerar svenskarna

Brottsligheten, migrationen och integrationen är tre frågor där väljarna tycker på – och vill ha besked.

– Nu är det viktigt att visa resultat när det gäller gängkriminaliteten, sprängningar och skjutningar. På helheten är Sverige ett hyfsat tryggt land, men det är klart att när det smäller och det skjuts upplevs fullt förståeligt en otrygghet. Vi ska visa att antalet asylsökande blir färre – rejält många färre för att vi ska klara integrationen. Då ser människor att de som kommer hit också går till jobbet och bidrar – plikt, rätt, säger Stefan Löfven till DN.

Han fortsätter:

– Att vi tar in till landet så många som vi kan integrera, det är helt avgörande. Människor som kommer hit ska göra sin del i samhället.

Så var partiledardebatten i riksdagen på onsdagen:

Expressens Tomas Nordenskiöld och Viktor Barth-Kron analyserar onsdagens partiledardebatt i Sveriges riksdag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.