"Jag har precis nåtts av nyheten att Annelie Nordström väljer att avgå. Jag konstaterar att hennes förtroenden inte räcker till helt enkelt. Det är en fråga för Kommunal och kommunals medlemmar och i övrigt har jag som statsminister inga kommentarer till det", säger Stefan Löfven. Foto: Anna-Karin Nilsson

"Jag har precis nåtts av nyheten att Annelie Nordström väljer att avgå. Jag konstaterar att hennes förtroenden inte räcker till helt enkelt. Det är en fråga för Kommunal och kommunals medlemmar och i övrigt har jag som statsminister inga kommentarer till det", säger Stefan Löfven.

 Foto: Anna-Karin Nilsson

Löfven: "Hennes förtroende räcker inte till"

Publicerad

Drygt en timme efter Annelie Nordström aviserade sin avgång på kongressen i maj kommenterade statsministern beskedet.

– Jag konstaterar att hennes förtroenden inte räcker till helt enkelt, säger han.

Samtidigt som Annelie Nordström höll presskonferens och lämnade beskedet att hon kommer att lämna efter Kommunals kongress i maj – detta efter Aftonbladets granskning om lägenheter, semesterboende och krogverksamhet. Dessutom har Kommunal hyrt ut en lägenhet till utrikesminister Margot Wallström.

– Jag har precis nåtts av nyheten att Annelie Nordström väljer att avgå. Jag konstaterar att hennes förtroenden inte räcker till helt enkelt. Det är en fråga för Kommunal och kommunals medlemmar och i övrigt har jag som statsminister inga kommentarer till det.

I februari 2015 utsågs Annelie Nordström till en av ledarna av regeringens analysgrupp Arbetet i framtiden.

– Analysgruppens arbete kommer att avslutas i mars så det är väldigt kort tid kvar. Det är Kristina Persson som är ansvarig för de grupperna, säger han.

"Finns ingen spänning"

Annelie Nordström sa under presskonferensen att situationen lett till en spänning mellan Kommunal och regeringen.

Hur ser du på det?

– Jag tycker inte att det finns någon spänning. Jag är väldigt noga med att vara tydlig med att fackföreningsrörelsen är oerhört viktig för svensk ekonomi. En del av en svensk modell och där kommer Kommunal fortsatt spela en viktig roll.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag