Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven får kritik av Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand.Foto: Cornelia Nordström

Budgetförslaget röstades ner i riksdagen.

Då valde Stefan Löfven att utlysa nyval och anklaga allianspartierna för att samarbeta med SD.

En strategi som får kritik av Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand.

– Han har all rätt att kritisera alliansen men han borde ha riktat den kritiken mot att de inte ville förhandla med regeringen. Det borde han ha fokuserat på och inget annat, säger hon till Expressen.

Beskedet om ett extra val kom under en presskonferens tidigare i dag och för Sverige är det en närmast unik åtgärd - förra gången var 1958.

Under mötet med pressen uppgav statsminister Stefan Löfven att svensk politik nu befinner sig i ett helt nytt och allvarligt läge. Han påstod att alliansen och Sverigedemokraterna (SD) är redo att styra Sverige tillsammans efter att de röstat på samma politik.

– Jag tänker inte stillatigande acceptera det som nu sker på högersidan, säger Löfven och fortsätter:

– Det är ett ansvarslöst agerande av dessa fem partier tillsammans och det saknar motstycke.

"Det är ett hån"

Den strategin får dock mothugg av Miljöpartiets tidigare språkrör Maria Wetterstrand som på Twitter skriver:

"Ärligt talat tycker jag det är ett hån mot väljarkåren att inte kunna lösa detta. Över 85 procent röstade. Hur många röstar i mars? Sen tycker jag att Löfven kan sluta håna alliansen för saker de inte rår för. Det är inte deras fel att SD röstar på deras budget".

För Expressen utvecklar Wetterstrand sitt resonemang ytterligare:

– Han har all rätt att kritisera alliansen men han borde ha riktat den kritiken mot att de inte ville förhandla med regeringen. Det borde han ha fokuserat på och inget annat, säger hon.