Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löfven får fortsatt stöd från C och L

Expressens Patrik Kronqvist om misstroendeomröstningen.
Johan Pehrson.
Foto: PRESSBILD
Annie Lööf.
Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/F. WENNERLUND FREDRIK WENNERLUND

Januariavtalet ska respekteras, menar Liberalernas gruppledare Johan Persson.

När måndagen kommer och regeringen Löfvens förtroende röstas om i riksdagen kan de räkna med Liberalerna.

– Om regeringen håller januariavtalet så fortsätter vi stödja dem, mandatperioden ut, säger Pehrson.

Även Centerpartiet kommer rösta för regeringen.

V, M, KD och SD aviserade på torsdagen att de avser fälla Stefan Löfvens regering på måndag genom en misstroendeomröstning.

Beskedet från såväl Centerpartiet som Liberalerna är även det tydligt – Löfven har fortsatt förtroende, så länge han håller januariavtalet.

– Det är inget nytt som hänt. Vi röstade gult och släppte fram den här regeringen tack vare det januariavtal som gäller och om regeringen håller det så fortsätter vi stödja dem, mandatperioden ut, säger Johan Pehrson, gruppledare för Liberalerna.

Persson: ”Vill veta vad de är för”

Liberalerna har nyligen haft partiråd där man avser att verka för en borgerlig regering efter valet 2022. I och med dagens besked finns utrymme för förändring redan nu. Pehrson tror dock att han har alla partimedlemmarna med sig på tåget.

Han säger att han inte vill spekulera i vem som får Liberalernas förtroende om regeringen faller, men skickar en syrlig passning till oppositionen.

– Jag ser helst att de som röstar mot förklarar vad de vill ha i stället. Jag vet inte vad de vill, de är bara mot, jag vill veta vad de är för.

Centern väntas släppa fram Löfven

Också Centerparitets Annie Lööf ser ut att släppa igenom en Löfven-regering på måndag.

”Nu krokar SD och V arm, trots att de är oense om färdriktningen, för att ställa till kaos och oreda i svensk politik. Handling utan ansvar för hur Sverige ska styras. För C är det i dag ännu tydligare att Sverige behöver mer samarbete i mitten av svensk politik”, skriver Lööf på Twitter.

https://twitter.com/annieloof/status/1405514477035008003
Jenny Madestam om V:s hot om misstroende

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.