Stefan Löfven kommenterade uppgörelsen på en konferens i Bryssel. Foto: Pelle T NilssonStefan Löfven kommenterade uppgörelsen på en konferens i Bryssel. Foto: Pelle T Nilsson
Stefan Löfven kommenterade uppgörelsen på en konferens i Bryssel. Foto: Pelle T Nilsson
"Detta är det bästa vi kan leverera" konstaterar statsministern. Foto: Anna Svanberg"Detta är det bästa vi kan leverera" konstaterar statsministern. Foto: Anna Svanberg
"Detta är det bästa vi kan leverera" konstaterar statsministern. Foto: Anna Svanberg

Löfven: "Detta är det bästa vi kan leverera"

Publicerad

BRYSSEL. Statsminister Stefan Löfven kommenterade i natt uppgörelsen om Storbritannien på en presskonferens i Bryssel.

– Medlemsländerna har ansträngt sig till det yttersta. Detta är det bästa vi kan leverera, konstaterar han.

Långa och svara förhandlingar gjorde att toppmötet i Bryssel drog ut på tiden. Först efter 29 timmar kom beskedet om att EU:s stats- och regeringschefer lyckats enas om nya villkor för Storbritannien.

Premiärministern David Cameron kan nu åka hem till Storbritannien och dra i gång ja-kampanjen inför EU-omröstningen som ska hållas i sommar.

Statsminister Stefan Löfven var i natt glad över överenskommelsen.

– Det är oerhört viktigt att vi har lyckats med detta, säger han.

Expressen mötte Löfven för en intervju efter presskonferensen.

29 timmar av förhandlingar och möten. Varför tog det så lång tid?

– Det är ju komplexa frågor som står på spel här. Det är både frågan om de som finns inne i euron och de som är utanför, det är frågan om sociala förmåner som är mycket känslig. Men nu har vi levererat en plattform som är bra för David Cameron i den kampanj som han nu ska driva.

Kommer detta att räcka för att övertyga kritiska britter att rösta ja?

– Det återstår att se. Enligt David Cameron är det en bra plattform för honom, det är ett starkt argument för honom att driva Ja-kampanjen. Det är det bästa vi kan leverera. Men det är det brittiska folket som avgör. Jag hoppas och tror att man är kvar i EU. Det vore förödande för både Storbritannien och för EU om man inte är kvar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag