Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Löfven: "Det kommer gå ännu bättre"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: TV4

Han har inte sagt mycket, men svenska folket har gillat det.

Inför sitt första maj-tal ger Stefan Löfven kritikerna som sagt att han varit för tyst svar på tal.

– I dag kommer människor se konkretisering av satsningarna på jobben. Väljarna är inte dumma, de vet att vi kan den frågan, säger S-ledaren till TV4.

Det blir hans första stora framträdande sedan han tillträdde.

Efter en längre tids tystnad kommer nu svenska folket kunna lyssna på Socialdemokraternas nya ledare på Götaplatsen i Göteborg, klockan 16.30. Stefan Löfven kommer tala under parollen "Kunskap och arbete bygger Sverige."

– I dag kommer nyheter. Jag tillträdde den 27 januari och vi har utvecklat politik hela tiden och svenska folket kommer få höra det allt eftersom, säger Stefan Löfven när TV4 träffar honom på Götaplatsen vid kvart över åtta på tisdagsmorgonen.

S har gått framåt

Hittills har väljarna gillat det han gjort.

Socialdemokraterna har gått från klarhet till klarhet sedan Löfven tillträdde. Han är inte orolig att opinionssiffrorna nu kommer vända när han nu börjar synas på riktigt.

– Det kommer gå ännu bättre då.  I dag kommer människor se konkretisering av satsningarna på jobben. Väljarna är inte dumma, de vet att vi kan den frågan och att vi tar jobben på allvar.

Och räkna med en hel del kängor till regeringen i talet.

– Jag ska utgå från de problem vi har, med på tok för hög arbetslöshet och krackelerande välfärd. Men jag vill tala mest om framtid, och då är det jobb vi behöver mest, säger Stefan Löfven till TV4.

"Lite spänt"

Stefan Löfven kommer också tala om investeringar i infrastrukturen, om närings- och innovationspolitik.

– Vi måste också se till att människor kan ta de jobb som finns och som skapas.

På frågan om han är nervös säger han:

– Det känns mest bra, men lite spänt ska det vara. Men det är en positiv anspänning.

– Jag pratade med Mona Sahlin i går och hon sa att jag skulle ha kul och njuta. Och det är en fantastisk känsla att prata på Götaplatsen i Göteborg, så jag ska njuta.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.